ροή ειδήσεων

Αθωώθηκε μαιευτήρας για το θάνατο βρέφους στη Ρόδο



Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου μαιευτήρας γιατρός που κατηγορούνταν για το θάνατο ενός βρέφους λόγω παραλείψεων κατά τον τοκετό και την πρόκληση σωματικής βλάβης σε βάρος της 31χρονης μητέρας.

Το δικαστήριο εξέδωσε την απόφαση αυτή και με πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος ζήτησε την απαλλαγή του κατηγορουμένου.

Σημειώνεται πως ενώπιον του δικαστηρίου ο γιατρός εξήγησε πως λόγω της κατάστασης και του προχωρημένου του τοκετού δεν ήταν δυνατόν να κάνει και καισαρική τομή όπως κατηγορείται και πρόσθεσε ότι έπραξε αυτά που όφειλε να κάνει.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα ξεκίνησαν στις 3 Απριλίου 2011 όταν η 31χρονη γυναίκα ήδη 39 εβδομάδων και 6 ημερών έγκυος, μπήκε για να γεννήσει την επόμενη μέρα, με απόφαση του συγκεκριμένου μαιευτήρα που την παρακολουθούσε.

Πράγματι πρωινές ώρες της 4ης Απριλίου 2011, μετά από τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η 31χρονη είχε διαστολή τραχήλου 2 cm και εισήχθη στην αίθουσα τοκετού για να γεννήσει.

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, εκεί ο μαιευτήρας κατηγορούνταν ότι δεν προέβη στις σωστές ενέργειες και δεν διέγνωσε ορθά την κατάσταση της 31χρονης ώστε να προχωρήσει σε καισαρική τομή με αποτέλεσμα η γυναίκα να γεννήσει τελικά αλλά η κατάσταση του βρέφους να μην είναι καλή. Το νεογνό μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Κρήτης όπου και επήλθε ο θάνατος στις 9 Απριλίου 2011.

Σημειώνεται πως ο ίδιος κατηγορούνταν ότι δεν έκανε και τις απαραίτητες εξετάσεις που όφειλε για να παρακολουθεί την κατάσταση του βρέφους κατά τον τοκετό και ως εκ τούτου υπήρξε η παραπάνω κατάληξη.

Παράλληλα κατηγορούνταν ότι προκάλεσε και σωματική βλάβη (από υπόχρεο) στην 31χρονη μητέρα καθώς «προέβη σε τομή στο περίνεο της», ωστόσο παρέλειψε να προβεί σε ορθή και ενδεδειγμένη συρραφή της τομής κατά παράβαση των παραδεδεγμένων κανόνων της ιατρικής επιστήμης.

Έτσι η 31χρονη υπέφερε από πόνο αφού είχε ανοίξει η τομή και χρειάστηκε να της χορηγηθεί και αντιβίωση για 8 ημέρες. Συνήγορος υπεράσπισης για τον γιατρό είναι ο κ. Γρηγόρης Μοράρης και πολιτική αγωγή για λογαριασμό της 31χρονης ο κ. Μανώλης Βλάχος.
madata.gr
rodiaki

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *