ροή ειδήσεων

«Σούπερ» Αττάλεια και Χουργκάντα, μικρές μειώσεις για Ηράκλειο και Ρόδο

k

Η αύξηση των κρατήσεων από την Γερμανία για την Αίγυπτο συνεχίστηκε τον Ιούνιο με τριψήφια ανάπτυξη για τη Χουργκάντα και τη Μάρσα Αλάμ, σύμφωνα με νέα στοιχεία. Η Αττάλεια έδειξε αύξηση σχεδόν 20%, καθώς οι τελευταίες πωλήσεις στην Τουρκία σημείωσαν άνοδο.
Ο κύριος αιγυπτιακός αερολιμένας της Χουργκάντα και το θέρετρο της Marsa Alam στα νότια της Ερυθράς Θάλασσας ήταν οι μεγάλοι νικητές από την γερμανική αγορά για πακέτα διακοπών τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία από τον κορυφαίο πάροχο κρατήσεων Traveltainment. Οι κρατήσεις προς την Χουργκάντα αυξήθηκαν κατά 112%, μετά από μια αύξηση 102% τον Μάιο. Η Marsa Alam αυξήθηκε κατά 129% και εισήλθε στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης για αεροδρόμια προορισμών.

Τα στοιχεία της Traveltainment επιβεβαίωσαν επίσης πρόσφατα σχόλια ταξιδιωτικών πρακτόρων και ταξιδιωτικών πρακτορείων σχετικά με την καλή ζήτηση τελευταίας στιγμής για την Τουρκία. Η Αττάλεια έδειξε αύξηση 19% τον περασμένο μήνα μετά από σχεδόν δύο χρόνια μειωμένων κρατήσεων και καθιέρωσε ένα ξεκάθαρο προβάδισμα μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων αεροδρομίων με προορισμούς παραλιακών διακοπών με μερίδιο 30%.

Αντίθετα, οι κρατήσεις για την Ισπανία και την Ελλάδα, οι φετινοί νικητές στη γερμανική αγορά πακέτων διακοπών, εξασθένησαν τον Ιούνιο. Η Πάλμα έδειξε άνοδο 6%, αφήνοντας τη δεύτερη θέση με μερίδιο 24%. Ωστόσο, οι Κανάριοι Νήσοι υποχώρησαν μετά από διψήφια ανάπτυξη το Μάιο, με απογοητευτικά στοιχεία για το Λας Πάλμας (-4%), τη Φουερτεβεντούρα (0%) και την Τενερίφη (-6%).

Η επιβράδυνση των κρατήσεων στην Ελλάδα που παρατηρήθηκε τον Μάιο συνεχίστηκε τον περασμένο μήνα. Οι κρατήσεις για το Ηράκλειο της Κρήτης μειώθηκαν κατά 4% μετά από μονοψήφιες αυξήσεις τον Απρίλιο και τον Μάιο σε σύγκριση με ισχυρές αυξήσεις πάνω από 30% το πρώτο τρίμηνο του 2017. Η Ρόδος υποχώρησε 6% τον περασμένο μήνα μετά από μείωση 2% τον Μάιο, αλλά η Κως αυξήθηκε κατά 10% μετά από πτώση 8% τον προηγούμενο μήνα.

ΠΗΓΗ WWW.MONEY-TOURISM.GR

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *