ροή ειδήσεων

Δημάρχος Ρόδου και Περιφερειάρχης στο Ελεγκτικό Συνέδριο για το φράγμα Γαδουρά



• Αισιοδοξία του Δημάρχου Ρόδου κ Χατζηδιάκου για την έκβαση της υπόθεσης.

• Συντονισμένες ενέργειες, δράσεις και παρεμβάσεις στο δίκτυο από την Διοίκηση της ΔΕΥΑΡ και την πολιτική ηγεσία του Δήμου Ρόδου για την αντιμετώπιση της έλλειψης νερού.

• Το πρωί της Τρίτης 4 Ιουλίου 2-17, ο Δήμαρχος Ρόδου κ Φώτης Χατζηδιάκος μετέβη στην Αθήνα, όπου και παρέστη από κοινού με τον Περιφερειάρχη κ Γιώργο Χατζημάρκο, στη συζήτηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, της αίτησης ανάκλησης της Περιφέρειας, για το φράγμα Γαδουρά.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τόσο από πλευράς νομικού συμβούλου της Περιφέρειας όσο και από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη κ Χατζημάρκο έγινε πλήρης ανάπτυξη του νομικού και τεχνικού μέρους του διαγωνισμού αλλά και του μεγέθους του προβλήματος που καθιστά επιτακτική την εξεύρεση λύσης για την επαρκή υδροδότηση της Ρόδου.

Παράλληλα κατέστη σαφής, προς τα μέλη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η σπουδαιότητα σημειολογικά αλλά και ουσιαστικά της κοινής Παρουσίας του Δημάρχου Ρόδου κ Χατζηδιάκου και του Περιφερειάρχη κ Χατζημάρκου.

Μάλιστα ο κ Χατζημάρκος κατά την τοποθέτηση του, αναφέρθηκε δύο φορές στην κοινή παρουσία Δημάρχου και Περιφερειάρχη ενώπιων του Ελεγκτικού για να προασπίσουν το Δημόσιο συμφέρον.

Μετά το πέρας της διαδικασίας, ο Δήμαρχος Ρόδου κ Χατζηδιάκος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση της υπόθεσης δηλώνοντας τα εξής:

"Σε ότι αφορά την έκβαση της υπόθεσης με βάση την νομική μου εμπειρία διέγνωσα ότι οι δικαστές είχαν μελετήσει την υπόθεση, γνώριζαν όλες τις πτυχές της και προφανώς αντιλαμβάνονται την σπουδαιότητα της λειτουργίας του φράγματος Γαδουρά.

Πρόκειται άλλωστε για ένα έργο που διασφαλίζει την απρόσκοπτη υδροδότηση του Ρόδου με άμεση επίπτωση στην ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών. Οι προεκτάσεις λοιπόν είναι πρόδηλο ότι δεν περιορίζονται σε τοπικό επίπεδο αλλά αφορούν και την εικόνα της χώρας ως διεθνής τουριστικός προορισμός. γεγονός που θεωρώ ότι έγινε αντιληπτό.

Παράλληλα από πλευράς της Περιφέρειας διά του νομικού συμβούλου αλλά και ιδίου του Περιφερειάρχη κ Χατζημάρκου έγινε αναλυτική παρουσίαση των νομικών και τεχνικών επιχειρημάτων που στοιχειοθετούν την αίτηση ανάκλησης.

Τέλος η σύμπνοια των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης όπως εκφράστηκε μέσα από την κοινή παρουσία του Δημάρχου Ρόδου και του Περιφερειάρχη αποτελεί επί του πρακτέου επιβεβαίωση (de facto), της σπουδαιότητας και της βαρύνουσας σημασίας της λειτουργίας του φράγματος, που σίγουρα θα ληφθεί υπόψη. "

• Το διήμερο 3&4 Ιουλίου και κατά τη διάρκεια όλου του 48 ώρου πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στο σύνολο του δικτύου υδροδότησης και άντλησης από συνεργεία της ΔΕΥΑΡ, υπό την καθοδήγηση του Αντιδημάρχου Αγαπητού Πάλλα σε συνεργασία με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της εταιρίας κκ Μανωλάκη & Καρατζιά.

Μάλιστα το βράδυ της Δευτέρας από τις 21:00 μέχρι τις 01:00 κατατέθηκε συγκεκριμένος οδικός χάρτης των έργων ο οποίος εγκρίθηκε από τον Δήμαρχο Ρόδου κ Χατζηδιάκο.

Πρόκειται ουσιαστικά για τη στρατηγική και τις ενέργειες που θα πρέπει να υλοποιηθεί για να αντιμετωπιστεί η αυξημένη ζήτηση του νερού.

Από την συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι ουδεμία εκ των γεωτρήσεων που παρελήφθη από την Δημοτική αρχή δεν έχει τεθεί σε αδράνεια. Αντίθετα υπογραμμίστηκε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται αφενός στην αυξημένη ζήτηση και αφετέρου στην μείωση των παροχών άντλησης λόγω χρόνιας χρήσης και ανομβρίας.

Στα πλαίσια λοιπόν της αντιμετώπισης της έλλειψης νερού μέχρι και σήμερα έχουν τεθεί σε λειτουργία εκ νέου γεωτρήσεις που είχαν τεθεί σε αδράνεια από προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Αναλυτικότερα σε ότι αφορά το βόρειο τρίγωνο του νησιού, πρόκειται για τρεις γεωτρήσεις στην περιοχή της Ιαλυσσού, δύο στις Καλυθιές, δύο στην Δαματριά ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να συμβάλει και μία ιδιωτική γεώτρηση στην περιοχή Παστίδας-Μαριτσών.

Παράλληλα στις δεξαμενές "Ασγούρου" και "Βερδελή" τοποθετήθηκαν αντλίες που αυξάνουν την παροχετευση.

Σε ότι αφορά τη Νότια Ρόδο έγινε αντικατάσταση αντλιών σε γεωτρήσεις στην περιοχή "Πλημμυρι", τριών αντλιών κατάλληλης ισχύος στην "Λαχανιά" για την απρόσκοπτη παροχή τους, ενώ δύο νέες γεωτρήσεις μία στην Αρχάγγελο και μία στο Ασκληπειό θα συμβάλουν τα μέγιστα, όπως και η νέα γεώτρηση στην Κάλαθο που λειτουργεί εδώ και δύο μήνες.

Τέλος στην Αρχάγγελο γίνεται αντικατάσταση νυχθημερόν περίπου 700 μέτρων αγωγών που εμφανίζουν ζητήματα διαρροών.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *