ροή ειδήσεων

Εφοριακοί Δωδεκανήσου: «Ζούμε καθημερινά το μεροκάματο του τρόμου»



Αποτροπιασμό για το περιστατικό που σημειώθηκε την Κυριακή στην Πάτμο εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Δωδεκανήσου.

Αποτροπιασμό για το περιστατικό που σημειώθηκε την Κυριακή στην Πάτμο, όπου επιχειρηματίας επιτέθηκε σε εφοριακούς που διενεργούσαν ελέγχους στο νησί, εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Δωδεκανήσου σε ανακοίνωσή του, στην οποία κάνει λόγο για «μεροκάματο του τρόμου».

«Το περιστατικό με τους συναδέλφους εφοριακούς του συλλόγου στην Πάτμο ήρθε να προστεθεί στα καθημερινά φαινόμενα βίας και εκφοβισμού που αντιμετωπίζουμε κατά την άσκηση των καθηκόντων μας ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των προληπτικών ελέγχων» σημειώνει ο Σύλλογος επισημαίνοντας ότι οι εφοριακοί είναι εργαζόμενοι που εκτελούν τα καθήκοντα τους.

«Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να υπάρξει ουσιαστική υποστήριξη, ασφάλεια και νομική θωράκιση κατά τη διάρκεια των προληπτικών ελέγχων;» αναρωτιούνται οι εφοριακοί, επισημαίνοντας:

«Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε εργαζόμενοι με οικογένειες και ζούμε καθημερινά το μεροκάματο του τρόμου. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής πρέπει να την δώσουμε μαζί με όλη την κοινωνία, γιατί είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους και όλες». Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «αν η προσπάθεια δεν είναι συλλογική, θα αποτύχει».

Οι εφοριακοί καταλήγουν: «Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία, το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΔΑΕ την ουσιαστική υποστήριξη, ασφάλεια και νομική θωράκιση στο έργο μας, την παροχή των απαιτούμενων εργαλείων για την εκτέλεση των καθηκόντων μας και την απόσυρση της δαμόκλειας σπάθης της αστικής και ποινικής ευθύνης των ελεγκτών (νόμος 4342/2015) η οποία δυσχεραίνει το ελεγκτικό μας έργο».

Πηγή: thetoc.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/7/17 16:48

    Κύριε συντάκτη του άρθρου, με μεγάλη προσοχή διάβασα τα γραφόμενα και την παράκληση σας προς την πολιτεία να προστατέυσει το έργο σας, το έργο της πατάξεως της φοροδιαφυγής, άλλά με μεγάλη μου έκπληξη δεν είδα πουθενά να παίρνεται θέση, για το αν τα μέτρα που καλείστε να εφαρμόσετε είναι δίκαια για την ελληνική κοινωνία και αν η πρωτοφανής αυτή οργή των Ελλήνων φορολογούμενων είναι δικαιολογημένη βάση των δεινών που παιρνούν τα Ελληνικά νοικοκυριά, λόγω της οικονομικής πολιτικής και επιλογών των εκάστοτε κυβερνήσεων. Οι μεγαλοοφειλέτες στο απυρόβλητο και ο λαουτζίκος καταδικασμένος σε θάνατο...
    Είναι άλλωστε γνωστό σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας, ότι μια επιχείρηση η οποία λειτουργεί τύπος και υπογραμός, είναι αδύνατο να ανταπεξέλθει στα έξοδα λειτουργίας της λόγω του μειωμένου τζίρου και των αυξημένων φόρων. Οπότε αν σκεφτούμε λογιστικά το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, με τα σημερινά δεδομένα, είναι οικονομικότερο για τη επιχείρηση να λειτουργεί παρανόμως ρισκάροντας το πρόστιμο και το κλείσιμο, παρά να λειτουργεί νόμιμα. Οπότε καταλαβαίνεται οτι εσείς οι ίδιοι τρέφετε το τέρας της φοροδιαφυγής.
    Αν ... Λέω αν... Κάποια στιγμή γίνει κάποιο θαύμα και το κράτος αυτό και οι εκπροσώποι του (εσάς φωτογραφίζω), αρχίσει να συμπεριφέρεται με περισσότερη δικαιοσύνη και προπαντώς σοφρωσύνη, ξεπερνώντας αυτό το υλιστικό ντελίριο που σας έχει πιάσει να μαζέψετε την περιουσία των Ελλήνων για ίδιον και ξένο όφελος, και αν, λέω αν, πιάνετε καμιά λίςτα Λαγκάρντ, κανένα προϊστάμενο σας, κανένα συνάδελφο, κανένα διευθαρμένο δημόσιο υπάλληλο και όχι το μπακαλάκο της γειτονιάς, τότε και ο κόσμος θα αρχίσει να σας συμπεριφέρεται με περισσότερο σεβασμό.
    Το ότι στο άρθρο αυτό αναφαίρεσαι μόνο στην προστασία σας και όχι στην πηγή της λαϊκής οργής, είναι ενδεικτικό ήθους και νοοτροπίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/7/17 08:48

    ΣΩΣΤΑ, ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ!!! ΝΑ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΤΣΑΜΠΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΝΙΔΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΡΙΝ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟ ΞΕΡΕΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *