ροή ειδήσεων

Δηλητηριώδη μανιτάρια προκάλεσαν τον θάνατο Ρωσίδας τουρίστριας



Λύθηκε μετά από αρκετές ημέρες το μυστήριο του θανάτου μιας Ρωσίδας τουρίστριας στην Κρήτη, αλλά και της κατάρρευσης του συζύγου της, σχεδόν ταυτόχρονα: Όπως αποδείχθηκε οι δύο τους είχαν καταναλώσει δηλητηριώδη μανιτάρια πριν ακόμα φύγουν από την πατρίδα τους για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, πρόκειται για πολύ σπάνια δηλητηρίαση, τα συμπτώματα της οποίας εμφανίζονται δύο με τρεις ημέρες μετά την κατανάλωση των μανιταριών και είναι θανατηφόρα.


Οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό τόσο από τα ιατρικά ευρήματα, αλλά και από την κατάθεση της 14χρονης κόρης του ζευγαριού που ταξίδεψε στην Ελλάδα μαζί τους, όπως και ο τρίχρονος γιος τους. Τα παιδιά, που δεν είχαν φάει τα συγκεκριμένα μανιτάρια, είναι καλά στην υγεία τους και έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους, με τον παππού και την γιαγιά τους.

Το ζευγάρι ηλικίας 41 και 45 ετών έφτασε στο Ηράκλειο από τη Ρωσία στις 2 Ιουλίου. Φτάνοντας στο ξενοδοχείο τους στη Χερσόνησο η γυναίκα κατέρρευσε και οι διασώστες του ΕΚΑΒ φτάνοντας εκεί απλά διαπίστωσαν τον θάνατο της. Τόσο τα μέλη του ΕΚΑΒ όσο και οι αστυνομικοί του τμήματος Χερσονήσου διαπίστωσαν πως και ο άνδρας ήταν σε κακή κατάσταση και μετά βίας μπορούσε να κρατηθεί στα πόδια του και έτσι μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Όταν έφτασε το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο ο Ρώσος τουρίστας ήταν σχεδόν σε ημιθανή κατάσταση και μεταφέρθηκε αμέσως στη μονάδα εντατικής θεραπείας με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η κατάσταση του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *