ροή ειδήσεων

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΙΚΗΣ: ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΩΡΑ!



Οι συμπολίτες μας, η Ροδίτισσα και ο Ροδίτης, αυτές τις ημέρες βιώνουν μία από τις πιο δύσκολες καταστάσεις, που έχει ζήσει το νησί μας τα τελευταία χρόνια και μάλιστα χωρίς να έχουν οποιαδήποτε ευθύνη.

Ζητούσαν και ζητούν το αυτονόητο.

Τη μελέτη, και την έγκαιρη πρόβλεψη κάθε σημαντικού γεγονότος, που αφορά τη ζωή μας και βέβαια την ενημέρωση και την έγκαιρη λύση του, πριν να γίνει τραυματική για εμάς τους ιδίους, αλλά και για τους επισκέπτες μας, οι οποίοι προγραμμάτισαν τις διακοπές τους με συγκεκριμένα δεδομένα και με αγάπη για το νησί μας.

Ο Δήμος για μία ακόμη φορά ως μία ξεχωριστή διοικητική οντότητα, δεν μελέτησε, δεν πρόβλεψε και δεν έλυσε το πρόβλημα της ύδρευσης του νησιού μας, που σήμερα με έντονο τρόπο ζούμε.

Σήμερα εκτός των άλλων δεν προχωρά και στο ελάχιστο.

Δεν ενημερώνει τους πολίτες του, όπως έχει υποχρέωση αλλά δια των αρμοδίων του κρύβεται. Καμία συγκεκριμένη ανακοίνωση και βέβαια οι πολίτες βρίσκονται στο σκοτάδι. Όλα υποθετικά, όλα με προϋποθέσεις.

Αυτά τα θέματα όμως, η σοβαρή διοίκηση δεν τα αντιμετωπίζει έτσι. Από τις αρχές του έτους και βλέποντας το πρόβλημα να έρχεται, η παράταξη μας και ο επικεφαλής μας, επανειλημμένα έθετε στο κυρίαρχο όργανο του δήμου μας το θέμα του νερού για το φωτεινό καλοκαίρι. Ζήτησε αναλυτική ενημέρωση, ενέργειες και βέβαια λύση αν υπήρχε πρόβλημα.

Ο κ. Δήμαρχος προτίμησε να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Βάζοντας σε περιπέτεια τη ζωή μας, τη ζωή των επισκεπτών μας, τις επιχειρήσεις, το ίδιο το μεγάλο τουριστικό δημιούργημα του νησιού μας.

Χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδιάκος έχει αναφέρει πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο μετά τις τοποθετήσεις του επικεφαλής μας για σοβαρά θέματα του νησιού μεταξύ αυτών και του νερού:

“Ο κ. Καρίκης επιμένει και έχει μία λίστα θεμάτων την οποία συνεχώς επαναλαμβάνει… μας έχει κουράσει, δεν θα τον ακολουθήσουμε”.

Η επιμονή μας όμως δυστυχώς δικαιώνεται. Πιάστηκαν στον ύπνο και αυτό επιβεβαιώνεται ότι δεν έκαναν ούτε τη στοιχειώδη πολιτική επικοινωνίας για οικονομία στο νερό.

Το συμπέρασμα είναι ένα:

Ο κ. Χατζηδιάκος γνωρίζοντας τα δεδομένα, δεν μελέτησε και δεν προέβλεψε όλες τις παραμέτρους, με αποτέλεσμα ο Δήμος μας σήμερα να μην μπορεί να αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα. Η ευθύνη αποκλειστικά δική του.




Είναι η ίδια ευθύνη και επιλογές, που οδήγησε το νησί μας για τρία χρόνια να έχει τους κάδους της καθαριότητας για ημέρες γεμάτους και να αποτελούν αξιοθέατο για τους επισκέπτες μας.

Τώρα νιώθει δικαιωμένος. Νομίζει ότι όλα ξεχάσθηκαν. Για το θέμα του νερού όμως κρύβεται.




Εμείς τον καλούμε έχοντας συγκεκριμένες προτάσεις.




-Να αναφέρει αναλυτικά τα δεδομένα σήμερα και να ενημερώσει τους συμπολίτες μας αναλυτικά και ανά περιοχή για το θέμα της ύδρευσης των σπιτιών τους και των επιχειρήσεων τους για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

-Να συμφωνήσει άμεσα με την περιφέρεια σε οποιαδήποτε πρόταση θα δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των συμπολιτών μας, των επισκεπτών μας αλλά και την προστασία του τουριστικού προϊόντος.

-Να λάβει υπόψη του τις σημερινές συνθήκες, ακόμη και την πιθανότητα που όλοι απευχόμαστε, να καθυστερήσει περισσότερο η διαδικασία στο ελεγκτικό συνέδριο.

-Να ενισχύσει άμεσα με νέες γεωτρήσεις και με επαναλειτουργία όσων απενεργοποιήθηκαν τις υπάρχουσες δομές ύδρευσης.

-Να προχωρήσει άμεσα σε μία επιθετική πολιτική επικοινωνίας για οικονομία στο νερό.

-Να δώσει χρονοδιάγραμμα λύσης.




Οι συμπολίτες μας δεν ανέχονται άλλο τέτοιες συμπεριφορές. Το αργότερο τις επόμενες μέρες όλα τα σπίτια και οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν κανονικά νερό. Η λύση πρέπει να δοθεί τώρα!


ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΡΙΚΗΣ


Επικεφαλής μείζονος

Μειοψηφίας Δ.Σ. Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *