ροή ειδήσεων

Eπίδομα σε πολύτεκνες μητέρες θα χορηγούν οι Δήμοι



Tη δυνατότητα χορήγησης εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος στις μητέρες με τέσσερα και πλέον τέκνα, θα έχουν οι Δήμοι.

Αυτό προβλέπεται σε ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, που περιέχεται στο πολυνομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση που έχει κατατεθεί και συζητείται στη Βουλή, ύστερα από ομόφωνη πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Σύμφωνα με τη διάταξη: «με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών του, δύναται να χορηγείται εφάπαξ χρηματικό βοήθημα στις μητέρες μετά τη γέννηση του τέταρτου και κάθε επί πλέον τέκνου που αποκτούν».

Βασικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος, είναι οι μητέρες να είναι μόνιμες κάτοικοι και δημότισσες του οικείου δήμου και να τους έχει αναγνωρισθεί η ιδιότητα της πολυτέκνου. Σε ότι αφορά τη διαδικασία, τα δικαιολογητικά που θα απαιτούνται αλλά και το ύψος του επιδόματος, θα καθορίζονται από τον κάθε δήμο.


«Αποτελεί προτεραιότητα για την τοπική αυτοδιοίκηση η ενίσχυση των πολύτεκνων οικογενειών, οι οποίες συμβάλλουν σε δύσκολες εποχές στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *