ροή ειδήσεων

«Εγκλωβισμένος» στη Ρόδο δημοσιογράφος του National Geographic



«Εγκλωβισμένος» στο νησί των ιπποτών παραμένει από τις 17 Ιουνίου διάσημος δημοσιογράφος του «National Geographic», αναμένοντας την κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου επί αιτήματος των δικαστικών αρχών του Νεπάλ για την έκδοσή του.

Ο ίδιος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας που διέπει τα εθνικά πάρκα και τη διατήρηση της άγριας ζωής!

Ο 60χρονος, ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής του μία φορά κάθε ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της Ρόδου, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής διαμονής του σε ξενοδοχείο του νησιού, μίλησε σε συντάκτη της «Δημοκρατικής» για την περιπέτειά του.

Κατήγγειλε ότι έχει πέσει θύμα διεφθαρμένων αστυνομικών του Νεπάλ, οι οποίοι του ζήτησαν 9.000 δολάρια, προκειμένου να μη σχηματίσουν σε βάρος του δικογραφία, όταν έπειτα από έρευνα στο σπίτι του εντόπισαν τρία δέρματα άγριων ζώων που είχε αγοράσει και συγκεκριμένα δύο από λεοπάρδαλη και ένα από τίγρη.

Σημειώνεται ότι 12 ώρες περίπου πριν εκπνεύσει η προθεσμία για να αφεθεί ελεύθερος από τις δικαστικές αρχές της χώρας μας και να απορριφθεί το αίτημα έκδοσής του, οι αρχές του Νεπάλ έστειλαν στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου ελλιπή στοιχεία για την υπόθεση που εκκρεμεί σε βάρος του 60χρονου, τα οποία απεστάλησαν προς μετάφραση στην αρμόδια υπηρεσία.

Η υπηρεσία πάντως αδυνατεί να αντεπεξέλθει άμεσα, με αποτέλεσμα ο δημοσιογράφος να παραμένει στο νησί χωρίς να μπορεί να κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου.

Ο 60χρονος εργάζεται ως μόνιμος διδάκτωρ σε πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας. Αρθρογραφεί ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος για το δημοφιλές περιοδικό και συμμετέχει σε κινηματογραφικές του παραγωγές αλλά και σε εκθέσεις.

zougla

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *