ροή ειδήσεων

Νέες αποκαλύψεις για το «μυστικό» ραντεβού Τσίπρα-Μαδούρο το 2013



Ο Αλέξης Τσίπρας στράφηκε για βοήθεια σε Εκουαδόρ, Αργεντινή και Βραζιλία 


Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με το "μυστικό" ραντεβού που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νικολάς Μαδούρο στη Μόσχα το 2013 και τις επαφές που έκανε με τη Ρωσία, τη Βενεζουέλα αλλά και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, για να εξασφαλίσει βοήθεια ενόψει της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Οπως αποκαλύπτει πρώην υπουργός της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, υπό καθεστώς ανωνυμίας, στον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής", ο Αλέξης Τσίπρας την περίοδο 2012-2013 είχε ξεκινήσει επαφές με τη Ρωσία, την Κίνα και τη Βενεζουέλα, ενώ όταν συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει κάποια συγκεκριμένη βοήθεια από αυτές τις χώρες, στράφηκε στο Εκουαδόρ, στην Αργεντινή και τη Βραζιλία!

Σε άλλο σημείο το ρεπορτάζ γίνεται λόγος η άφιξη κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας στην Αθήνα, το οποίο, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μόλις δύο μήνες μετά τις επαφές Τσίπρα στη Μόσχα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι στη συνάντηση της Μόσχας συμμετείχε και στενός συνεργάτης του Μαδούρο, υπεύθυνος για οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, καθώς με τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκε και η πιθανότητα σύναψης εμπορικών συμφωνιών της Βενεζουέλας με την Ελλάδα, κυρίως στους τομείς του πετρελαίου και των τροφίμων.

Ενα από τα θέματα πάντως τα οποία φέρεται να συζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά με τη Βενεζουέλα ήταν η πιθανότητα η Ελλάδα να προμηθευτεί πετρέλαιο από το καθεστώς του Μαδούρο, σε περίπτωση Grexit.

Σύμφωνα με ανώτατη πηγή της Βενεζουέλας ο εξ απορρήτων του Νικολάς Μαδούρο Μεξεμίλιαν Αρβελαιζ είναι εκείνος που εισηγήθηκε στον Μαδούρο να μην μεσολαβήσει στους Ρώσους για τον Τσίπρα. «Δεν αξίζει να μεσολαβήσεις στη Ρωσία για αυτόν τον Ελληνα πολιτικό» φερεται να είπε στον Μαδούρο ο Αρβελάιζ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τσίπρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στελέχη της κυβέρνησης της Βενεζουέλας πρότειναν στον Αλέξη Τσίπρα να απευθυνθεί στο Εκουαδόρ, στην Αργεντινή και στη Βραζιλία για να ζητησει βοήθεια. Λίγο καιρό μετά κορυφαίο στελεχος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να ταξίδεψε στις χώρες αυτές.

Μάλιστα σύμφωνα με τον πρώην υπουργό της Βενεζουέλας «βρήκε κλειστές τις πόρτες», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας υπογράφει ο Ιάσων Πιπίνης.

Πηγή: Thetoc.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *