ροή ειδήσεων

Β. Αποστόλου : «Το 2018 καταργείται ο ειδικός φόρος στο κρασί»



Με τη διαβεβαίωση ότι από την επόμενη χρονιά δεν θα ισχύει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου εγκαινίασε τις εκδηλώσεις Μεγάλες Μέρες της Νεμέας που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Νεμέας με τον Σύνδεσμο Οινοποιών ΠΟΠ και τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό.

Ο υπουργός κατά την ομιλία του και σχετικά με την κατάργηση του φόρου στο κρασί, θέμα που τέθηκε σε όλες τις συναντήσεις με αμπελουργούς και οινοποιούς που προηγήθηκαν της εκδήλωσης , τόνισε πως με σχετική νομοθετική ρύθμιση πριν τελειώσει ο χρόνος, όπως έχει δεσμευθεί και ο Πρωθυπουργός, ο φόρος αυτός δεν θα υπάρχει πλέον.

Ο κ. Αποστόλου, για την γενικότερη κατάσταση τόνισε ότι «όλοι πλέον έχουν αποδεχτεί ότι άνοιξε ο δρόμος για την έξοδο της χώρας μας στις αγορές και το τέλος των μνημονίων».


Σημείωσε ωστόσο, ότι «η Κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν γνωρίζουν ότι αυτό θα συμβεί, αν με όλες μας τις δυνάμεις υπηρετήσουμε την ανάπτυξη. Είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να σταθεροποιήσει την πορεία της χώρας, προς μια περίοδο θετικών προοπτικών, μετά την κρίση και τη βαθιά ύφεση που γνώρισε τα προηγούμενα χρόνια όταν περίπου το 25% του ΑΕΠ της εξαφανίστηκε».

Τέλος ο υπουργός Αγροτικής Αναπτυξης υπογράμμισε ότι «σ’ αυτή τη προσπάθεια, ο αγροτικός χώρος θα πρωταγωνιστήσει. Είναι ενθαρρυντικό ότι αυτή τη πραγματικότητα, τη συνειδητοποιούν ολοένα και περισσότερο, το πολιτικό προσωπικό της χώρας, ο επιχειρηματικός κόσμος και κυρίως οι ίδιοι οι παραγωγοί».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός, Γιώργος Τσόγκας και Χρήστος Δήμας, οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Υποδομών Χαρ. Κασσίμης και Γιώργος Δέδες, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Αθανασιος Βλάχος, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές, δήμαρχοι των όμορων δήμων, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των αμπελοκαλλιεργητών και των οινοποιών καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Καλατζής σε ειδική τελετή παρέδωσε τιμητικές πλακέτες τόσο στον κ. Αποστόλου όσο και στους κ.κ. Δέδε, Κασσίμη και Κουρεμπέ για την προσφορά τους και τη στήριξη που παρέχουν στη Νεμέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Νεμέα που είναι μιά από τις μεγαλύτερες αμπελουργικές ζώνες που έχουμε στην Ελλάδα, με τον αμπελώνα να εκτείνεται σε 25.000 στρέμματα, παρατηρείται μεγάλη άνθηση, παλιοί και νέοι παραγωγοί κρασιών Ονομασίας Προέλευσης εντυπωσιάζουν στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού με την ποιότητα, τη μοναδικότητα και το φινετσάτο προφίλ.

Ξεχωριστή θέση κατέχει το Αγιωργίτικο, μια ποικιλία χαρισματική, από τις σημαντικότερες ερυθρές ποικιλίες σταφυλιού της Ευρώπης.

Τις Μεγάλες αυτές Μέρες, που ολοκληρώνονται την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, οι επισκέπτες μπαίνουν στους αμπελώνες, και τα οινοποιεία που παραμένουν ανοιχτά, δοκιμάζουν τα φημισμένα κρασιά των οινοπαραγωγών της περιοχής και γνωρίζουν τον τρόπο οινοποίησής τους.

Μέσα από ξεχωριστές πολιτιστικές εκδηλώσεις γνωρίζουν την πόλη, αλλά και τη σπουδαία αρχαιολογική παράδοση της περιοχής.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *