ροή ειδήσεων

Διέσχισαν τη Ρόδο μέσα σε 22 ώρες και 30 λεπτά για καλό σκοπό



Είκοσι δύο ολόκληρες ώρες και τριάντα λεπτά περπάτησαν δύο Βρετανοί τουρίστες, φίλοι της Ρόδου, με σκοπό να στηρίξουν αφενός τον αγώνα που δίνουν οι καρκινοπαθείς και αφετέρου, να δείξουν την αγάπη τους για το νησί.

Αυτή την γενναία προσπάθεια, εξήρε χτες ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης που μαζί με την υποπρόξενο του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ρόδο κα Ράνια Κοσσιώρη, βράβευσαν το ζευγάρι, ευχαριστώντας τους για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Πρόκειται για τους Βρετανούς υπηκόους Ben Moorhouse και την GaynorThomson που δήλωσαν ότι αγαπούν το νησί μας και ότι επαναλαμβάνουν το εγχείρημα κάθε χρόνο από το 2015.
«Είναι σπουδαίο το γεγονός ότι οι δύο φίλοι μας, έκαναν μια τόσο γενναία πράξη. Δύο εγκάρδιοι φίλοι και επισκέπτες της Ρόδου, αποφάσισαν να στηρίξουν τους ανθρώπους που παλεύουν με τον καρκίνο με έναν δικό τους τρόπο.

Οι φίλοι μας, έρχονται κάθε χρόνο στο νησί και φέτος έθεσαν ως στόχο τους, να περπατήσουν από το Πρασονήσι έως το Μανδράκι. Δηλαδή, διέσχισαν το νησί της Ρόδο μέσα σε 22 ολόκληρες ώρες και 30 λεπτά! Ήταν ένας μεγάλος άθλος κάτω από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού που πραγματοποίησαν μέσα σε μια μέρα και σήκωσαν την σημαία ‘αγάπης’ για την Ρόδο και στήριξης κατά του καρκίνου», είπε ο κ. Φλεβάρης, ευχαριστώντας τους για την προσπάθειά τους.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η υποπρόξενος του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ρόδο κα Ράνια Κοσσιώρη, η οποία εξήγησε ότι φέτος είναι ο τρίτος χρόνος που κάνουν αυτή την προσπάθεια, επιχειρώντας να ξεπεράσουν τον εαυτό τους:

«Ξεκίνησαν το 2015 περπατώντας όλη την Ρόδο αλλά μέσα σε τρεις ημέρες, πέρσι, το 2016 το επανέλαβαν μέσα σε δύο ημέρες, ενώ φέτος, τα κατάφεραν και διέσχισαν το νησί μέσα σε μία ημέρα!

Αυτή την προσπάθεια την αφιερώνουν στο Ίδρυμα ‘Στηβ Πρέσκοτ’ που ήταν ένας μεγάλος Βρετανός αθλητής που έφυγε από καρκίνο πριν από μερικά χρόνια, και έδωσε μάχη με την ασθένεια.

Στο όνομα αυτής της μάχης, ο BenMoorhouse και η Gaynor Thomson καλούν όποιον επιθυμεί να συνταχθεί μαζί τους στον αγώνα».

Οι δύο Βρετανοί, φίλοι της Ρόδου, ευχαρίστησαν τον αντιπεριφερειάρχη και δήλωσαν ότι οι άνθρωποι στο νησί είναι πολύ φιλόξενοι:

«Η προσπάθεια μας γίνεται σταθερά εδώ και τρία χρόνια. Φέτος είχαμε έναν ακόμη στόχο, να συλλέξουμε χρήματα για το Ίδρυμα Πρέσκοτ αλλά και να προβάλουμε την Ρόδο στην Μεγάλη Βρετανία για να προσκαλέσουμε περισσότερους συμπατριώτες μας να το επισκεφθούν για τις διακοπές τους.

Ο,τι έχουμε κάνει είναι για την μνήμη και την κληρονομιά του μεγάλου αυτού αθλητή και ακόμη και στην Μεγάλη Βρετανία, μας ρωτούν για ποιον λόγο το κάνουμε.
Θεωρούμε ότι πρέπει να στηρίξουμε τους ανθρώπους που δίνουν την μάχη με τον καρκίνο και να περάσουμε το μήνυμα ότι δεν πρέπει κανένας να σταματάει να παλεύει» δήλωσαν οι Βρετανοί.
dimokratiki.gr
newsbeast.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *