ροή ειδήσεων

Τα «κουφά» των φετινών εξετάσεων! Πώς «πέρασε» με… 3! Οι σχολές «φαντάσματα»



Για μια ακόμη χρονιά η ανακοίνωση των βάσεων έχει και τα παράδοξά της, όπως εκείνους που κατάφεραν να περάσουν χωρίς καν να πιάσουν το 10 ή τις σχολές που δεν έχουν ζήτηση αλλά αυξάνονται οι θέσεις!

Μια χαρακτηριστική αναφορά έχουν οι εφημερίδες «Καθημερινή» και «Τα Νέα». Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Λευκάδα, που δέχτηκε υποψήφιο ο οποίος είχε συγκεντρώσει 2.956 μόρια. Δηλαδή, βαθμολογία κάτω από το 3.


Και δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα. Αν ο βαθμός εισαγωγής για τα ΤΕΙ είναι κάτω από το 5, κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε ότι αφορά στα ΑΕΙ. Εκεί, ανεβαίνει λίγο, πάει στο 7… Η βάση εισαγωγής στην Ιταλική Φιλολογία στη Θεσσαλονίκη ήταν κοντά στο 4, αφού υπάρχει όρος οι υποψήφιοι να έχουν τουλάχιστον 10 στην ξένη γλώσσα.

Στα παράδοξα και τα τμήματα ΤΕΙ που ενώ το υπουργείο Παιδείας αύξησε τις θέσεις, τελικά δέχτηκαν μονοψήφιο αριθμό υποψηφίων. Έμειναν κενές, συνολικά, περίπου 230 θέσεις. Οι περισσότερες είναι σε ξενόγλωσσα τμήματα και περιφερειακά ΤΕΙ.


Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως τη μεγαλύτερη αύξηση εισακτέων (από 180 σε 280) είχε το τμήμα Κλωστοϋφαντουργίας του ΤΕΙ Πειραιά. Από αυτούς, πάντως, μόνο οι 18 είχαν τη συγκεκριμένη σχολή ως πρώτη προτίμηση.

Στο τμήμα Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς στη Ζάκυνθο, πέρυσι δόθηκαν 120 θέσεις αλλά τελικά μπήκαν μόλις 9 υποψήφιοι. Φέτος, το υπουργείο Παιδείας έδωσε στο τμήμα άλλες 10 θέσεις (έφτασε τις 130). Από τη μεγάλη κατηγορία των υποψηφίων Γενικών Λυκείων, όμως, μπήκαν… οκτώ υποψήφιοι!

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/8/17 21:50

    Πιάσανε τον σφυγμό του λαού.. τι θέλει ο ελληνας;το παιδί του να σπουδάσει.. .μπείτε όλοι στα πανεπιστήμια Αφήστε τα φράγκα σας ..καντε κάποιους μάγκες Ζωάρα ο φοιτητής καμάρι ο γονιός.. .τα μαγαζιά κονόμα και όλοι ευχαριστημένοι και όταν μετά από χρόνια πάρει το πολυπόθητο πτυχίο από την σχολή γυρνάει στο σπίτι του και δουλεύει ντιλιβερι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *