ροή ειδήσεων

Ρόδος: Απέσπασαν 50.000 ευρώ από 18 άτομα, υποσχόμενοι διαγραφή οφειλών



Τρεις άνδρες και μια γυναίκα ηλικίας, οι δύο 28 και 40 και οι άλλοι δύο 46 ετών, καθώς και ένας 41χρονος Μολδαβός, συνελήφθησαν στη Ρόδο, για εξαπάτηση πολιτών που είχαν οφειλές στη ΔΕΗ.

Οι τέσσερις ημεδαποί Σπείρα υπόσχονταν τη διαγραφή οφειλών από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, δράση που ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Μάιο του 2017.

Η εγκληματική οργάνωση μάλιστα, τα μέλη της οποίας παρίσταναν τους εκπροσώπους ιδιωτικής εταιρίας παροχής ενέργειας δεν εξαπατούσαν μόνο με την υπόσχεση διαγραφής οφειλών, αλλά προέτρεπαν όσους προσέγγιζαν, να εγγραφούν στην εταιρία ενέργειας που εκπροσωπούσαν και να τοποθετήσουν ειδική συσκευή «κόφτη» στην παροχή τους, η οποία θα απέκρυβε την πραγματική κατανάλωση ρεύματος.

Από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δεκαοκτώ περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών στη Ρόδο και υπολογίζεται ότι οι κατηγορούμενοι απέσπασαν συνολικά ποσό που ανέρχεται στις 50.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης.

alphafreepress

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *