ροή ειδήσεων

Μαζικές παραιτήσεις σε επιτροπές Δήμων λόγω… πόθεν έσχες



Ολα τα είχαν οι ανά την Ελλάδα δήμοι, το μόνο που τους έλειπε ήταν οι μαζικές παραιτήσεις που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα από πολίτες που είχαν τοποθετηθεί τακτικά η αναπληρωματικά μέλη σε διάφορες επιτροπές.

Πρόκειται για επιτροπές που λειτουργούν ή θεσπίζονται εδώ και χρόνια για να γνωμοδοτούν σε διάφορα θέματα, υποβοηθώντας το έργο των δήμων. Σε αυτές τοποθετούνται ως μέλη κάποιοι αιρετοί, αλλά πολύ συχνά και απλοί πολίτες που τυγχάνουν της εμπιστοσύνης της εκάστοτε δημοτικής αρχής ή και συγκεκριμένων παρατάξεων.

Το ζήτημα που προέκυψε και οδηγεί τους πολίτες σε παραίτηση είναι η ενημέρωση που έλαβαν ότι οφείλουν υποχρεωτικά να υποβάλουν δήλωση πόθεν έσχες. Πρόκειται για μια διαδικασία εξαιρετικά επίπονη, καθώς γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο και χιλιάδες υπόχρεοι την αναθέτουν επ’ αμοιβή σε λογιστικά γραφεία.

Τα μέλη των επιτροπών ενημερώθηκαν ότι εφόσον δεν υποβάλουν δήλωση πόθεν έσχες απειλούνται και με πρόστιμο 400 ευρώ, ακόμη και αν δεν είχαν οριστεί τακτικά αλλά αναπληρωματικά μέλη – ακόμη, δε, και αν είχαν οριστεί αλλά ουδέποτε παρέστησαν στις συνεδριάσεις τους!!! Το ζήτημα έθεσε ενώπιον της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ο δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, Φ. Χατζηδιάκος, λέγοντας, μάλιστα, ότι υπάρχουν δήμοι, ειδικά σε μικρά νησιά, που δεν έχουν καν γενικό γραμματέα να ασχολείται με τα διοικητικά θέματα και πολύ συχνά επιστρατεύουν ως μέλη τέτοιων επιτροπών ανθρώπους του μεροκάματου ή ψαράδες που δεν μπορούν να τρέχουν σε λογιστές.

Κατόπιν αυτού, με ομόφωνο αίτημα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ ζητούν από τα αρμόδια υπουργεία να υπάρξει εξαίρεση από την υποχρέωση Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης μη αιρετών μελών και αναπληρωτών τους σε επιτροπές των δήμων. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, σημείωσε ότι είναι αναγκαία η εξαίρεσή τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν οι επιτροπές.

ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
Από τη στήλη Παράτυπος της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *