ροή ειδήσεων

Οι Τούρκοι δοκίμασαν εικονικό «βομβαρδισμό» της Λήμνου αλλά «πόνεσαν»



Τρεις αερομαχίες σημειώθηκαν χθες σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Τουρκία προξένησε τις αερομαχίες αυτές στέλνοντας στο Βορειοανατολικό Αιγαίο 3 ζευγάρια μαχητικών F-16 που σημείωσαν συνολικά 6 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και μία παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, τα δύο ζευγάρια μπήκαν μαζί λίγο μετά τις 4 το απόγευμα και προσομοίαζαν «πακέτο» βομβαρδισμού καθώς το ένα ήταν οπλισμένο και το άλλο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είχε αποστολή βομβαρδισμού.

Να υπενθυμίσουμε πως κοντά στην περιοχή είναι η προκεχωρημένη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Λήμνο και άλλες πηγές της αεροπορίας πιθανολογούν πως ήταν ο «εκπαιδευτικός» στόχος των τουρκικών μαχητικών. Αμέσως απογειώθηκαν ελληνικά μαχητικά που αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά. Τα τουρκικά μαχητικά, βλέποντας τα ελληνικά, δοκίμασαν την τύχη τους προχωρώντας στις τρεις αερομαχίες αλλά όλα τελείωσαν σύντομα, καθώς τα ελληνικά μαχητικά πήραν γρήγορα το πλεονέκτημα βολής. Είναι χαρακτηριστικό πως η παραμονή της τουρκικής τετράδας ήταν περιορισμένη χρονικά.

Το τρίτο τουρκικό ζευγάρι μπήκε στο Αιγαίο στο ίδιο σημείο, ένα τέταρτο περίπου αργότερα και προσπαθώντας να προκαλέσει τα ελληνικά μαχητικά που ήδη είχαν καταδιώξει με εμπλοκές τα δύο πρώτα ζευγάρια, μπήκε και βγήκε στο FIR Αθηνών 5 φορές. Οι Τούρκοι επέστρεψαν στην βάση τους μετά από περίπου 20 λεπτά.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *