ροή ειδήσεων

Πώς θα γίνεται η εγγραφή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αφού ανακοινώθηκαν οι Βάσεις



Τα δικαιολογητικά και οι ημερομηνίες

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι Βάσεις 2017, βάζοντας τέλος στην αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων υποψηφίων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Να σημειωθεί ότι οι εισακτέοι δε θα χρειάζεται να μετακινηθούν προς τις πόλεις των σχολών εισαγωγής τους καθώς η εγγραφή τους θα γίνει ηλεκτρονικά.

Η διαδικασία εγγραφής των εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας ξεκινά τις αμέσως επόμενες μέρες.

Το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει ότι επίκειται αναλυτική εγκύκλιος για όλα τα δικαιολογητικά που θα απαιτηθούν για την εγγραφή στις σχολές.

Επισημαίνεται ότι όλοι οι επιτυχόντες στα ΤΕΙ εισάγονται στο Α΄ εξάμηνο.

Ειδικότερα, για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης, η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων, θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις Σχολές.
Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται για αλλοδαπούς φοιτητές

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι αυτά που έχουν ανακοινωθεί με τις Οδηγίες για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας των κατηγοριών:

α) αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων λυκείων εκτός Ε.Ε.) και β) αποφοίτων Λυκείων ή αντιστοίχων σχολείων κρατών –μελών της Ε.Ε. και θα κατατεθούν από τους ίδιους τους υποψηφίους ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους στη γραμματεία της σχολής επιτυχίας, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος τους για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους.

Οι Σχολές και τα Τμήματα εισαγωγής μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών εκδίδουν βεβαίωση εισαγωγής προκειμένου οι εισαχθέντες να την προσκομίσουν στις αρμόδιες αρχές για τη χορήγηση άδειας παραμονής για την πραγματοποίηση των σπουδών τους.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *