ροή ειδήσεων

ΕΥΡΗΜΑΤΑ – ΣΟΚ : Τι κουβαλούσε μαζί του ο ύποπτος εμπρησμού στην Πάρνηθα



Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του 63χρονου άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα εμπρησμού στην περιοχή της Πάρνηθας καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών κλπ, σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.Πρόκειται για δημόσιο υπάλληλο που υπηρετεί 34 χρόνια (από το 1983), στο τμήμα συντήρησης κτιρίων στο υπουργείο Εργασίας, ο οποίος μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε ότι του άρεσε να κάνει… βουντού στο δάσος!

Ο 63χρονος εντοπίστηκε την Τρίτη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αχαρνών, οι όποιοι εκτελούσαν υπηρεσία επιτήρησης και κατόπτευσης δασικών περιοχών για την πρόληψη πυρκαγιών, στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 63χρονο σε δασική περιοχή της Πάρνηθας, όπου είχε απαγορευτεί η πρόσβαση λόγω υψηλού κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς, ενώ σε κοντινή απόσταση και μάλιστα σε σημείο (εσοχή δρόμου) το οποίο δεν ήταν άμεσα αντιληπτό από διερχόμενα οχήματα, βρέθηκε σταθμευμένο το αυτοκίνητο του.

Ευρήματα σοκ
Από τον έλεγχο στο αυτοκίνητο βρέθηκαν – μεταξύ άλλων – στο κάθισμα του συνοδηγού και στο δάπεδο μπροστά από αυτό 11 αναπτήρες, 98 κεριά τύπου «ρεσό», 5 πανιά, το ένα περιτυλιγμένο σε κερί τύπου «ρεσό» με προσαρμοσμένο ξύλο, spray με ένδειξη «εύφλεκτο», 42 tire-up, σκούρος φακός (κρύσταλλο), δύο ζευγάρια γυαλιά ηλίου, τέσσερα τεμάχια αφρολέξ, πλαστικό βάζο με βαζελίνη και πλαστικό δοχείο γεμάτο με υγρό.

Σε έρευνα που επακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν – μεταξύ άλλων – και κατασχέθηκαν 37 αναπτήρες, 34 σπίρτα βραδέως καύσεως, οκτώ φυσίγγια και τρεις κροτίδες, μαχαίρι εντός δερμάτινης θήκης, πυξίδα στρατιωτικού τύπου, επτά κουτάκια με σπίρτα μικρού μεγέθους, πλαστικό μπιτόνι με διάφανο υγρό, δύο πλαστικά μπουκάλια με βενζίνη, πλαστικό μπουκάλι με υγρό, 60 αντικουνουπικές πλακέτες και 19 βραδύκαυστες καπνογόνες σπείρες (αντικουνουπικές).

Όλα τα κατασχεθέντα αντικείμενα επεδείχθησαν σε κλιμάκιο Αξιωματικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, οι όποιοι επιβεβαίωσαν ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία μπορούν να χρησιμοποιηθούν – αυτούσια ή σε συνδυασμό – ως εμπρηστικοί μηχανισμοί για την πρόκληση πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται περαιτέρω και η εμπλοκή του συλληφθέντα σε περιπτώσεις εμπρησμών, στην ίδια περιοχή κατά το παρελθόν. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε πρωινές ώρες σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή για κύρια ανάκριση.


RELATED ITEMS:

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *