ροή ειδήσεων

Είκοσι ελληνικά νησιά που πρέπει να... εξερευνήσετε



Τα ελληνικά νησιά είναι ξακουστά σε όλο τον κόσμο για την ομορφιά τους. Τους καλοκαιρινούς μήνες εκατομμύρια τουρίστες επιλέγουν κάποιο σημείο της Ελλάδας για τις διακοπές τους. Κρήτη, Ρόδος, Σαντορίνη, Πάρος, Χαλκιδική, είναι μερικoύς από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς όμως υπάρχουν και μερικά νησιά που αξίζουν μία προσεκτικότερη ματιά.


Λήμνος

Το νησί είναι δημοφιλής προορισμός τόσο για Έλληνες όσο και για ξένους τουρίστες. Οι τιμές είναι προσιτές και έχει μία σειρά από πανέμορφες παραλίες. Όποιος βρεθεί στο νησί θα πρέπει να επισκεφθεί το ενετικό κάστρο του 13ου αιώνα για να απολαύσει την υπέροχη θέα.

Ικαρία

Η μυθολογία θέλει το νησί να χρωστά την ονομασία του στον... ανυπάκουο Ίκαρο. Διαχρονικά ήταν προορισμός των κατατρεγμένων και μέρος εξορίας κατά την διάρκεια της Χούντας. Η ομορφιά του όμως δεν μπορεί να περιοριστεί, το ίδιο και το ποικιλόμορφο τοπίο του. Ένα μπάνιο στις θερμές πηγές είναι ενδεδειγμένο για όλους τους επισκέπτες.

Αμμουλιανή

Το νησάκι της Αμμουλιανής έχει υπέροχες κρυστάλλινες παραλίες και είναι μακριά από την πολύβουη καθημερινότητα της Χαλκιδικής. Οι περισσότεροι τουρίστες είναι Έλληνες. Μία βαρκάδα γύρω από το Άγιο Όρος είναι σίγουρα κάτι αξιομνημόνευτο.



(Οι Φούρνοι Ικαρίας/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μεγανήσι

Το μικρό νησί μεταξύ Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας συνήθως επιλέγεται για μονοήμερες εκδρομές. Οι παραλίες του νησιού είναι εύκολα προσβάσιμες με τα πόδια ή σκάφος, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος εξερεύνησης. Το Λιμονάρι, με τα πεντακάθαρα νερά και την υπέροχη άμμο, είναι συνήθως από τις πρώτες επιλογές των τουριστών.

Αντίπαρος

Η Πάρος είναι ιδιαιτέρως γνωστή, αλλά λίγοι είναι αυτοί που φτάνουν στο απέναντι ακριβώς νησί, την Αντίπαρο. Θεωρείται "παράδεισος" για όσους επιζητούν την ξεκούραση. Η μεγάλη σπηλιά στο κέντρο του νησιού, αξίζει μία ματιά, αλλά προσοχή... έχει πολλά σκαλιά.

Κύθνος

Είναι κοντά στην Αθήνα, έχει φανταστικές παραλίες και την επιλέγουν κυρίως Έλληνες τουρίστες. Απαραίτητη είναι μία βόλτα μέχρι την Κολώνα.



(Η παραλία Κολώνα της Κύθνου/ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σέριφος

Η Χώρα του νησιού είναι από τις πλέον γραφικές και όμορφες. Το Λιβάδι, ο μεγαλύτερος οικισμός και το μοναδικό λιμάνι της Σερίφου, είναι καλή επιλογή για μία βόλτα.

Σίφνος

Η αυθεντική της ατμόσφαιρα και η μαγειρική της παράδοση την καθιστούν εξαιρετική επιλογή για διακοπές. Το νησί έχει εξαιρετικά χαρτογραφημένα μονοπάτια για πεζοπορίες.

Φολέγανδρος

Είναι ένα νησί με εντυπωσιακά βράχια και πλαγιές, όμοια με αυτά της Σαντορίνης, αλλά έχει πολύ λιγότερους επισκέπτες. Βόλτες στη Χώρα του νησιού είναι ενδεδειγμένες.



(Ο οικοισμός Ολάρια στην Αμοργό/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ/EUROKINISSI)

Αμοργός

Έχει εκπληκτικές παραλίες αλλά είναι κυρίως γνωστό για τις καταδύσεις και την πεζοπορία. Όσοι επισκέφθηκαν το μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας δεν το μετάνιωσαν.

Κουφονήσια

Είναι σύμπλεγμα τριών νησιών, όμως μόνο το ένα κατοικείται. Ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο στην λίστα επιλογών των Ελλήνων. Είναι εξαιρετική επιλογή για όσους αρέσκονται στο κάμπινγκ.

Σχοινούσα

Έχει περί τους 250 κατοίκους και περιγράφεται – δικαίως – ως «μικρός παράδεισος». Οι βόλτες στις παραλίες κρατούν απασχολημένους τους τουρίστες.



(Η Τήλος/EUROKINISSI)



Τήλος

Είναι καταπράσινη, πλούσια σε βλάστηση και ευρέως γνωστή για την άγρια ζωή της. Επιβάλλονται οι πεζοπορίες στο νησί και οι βουτιές στα υπέροχα νερά.

Χάλκη

Είναι ένα από τα νησιά που σε κερδίζουν με την πρώτη ματιά. Οι επαύλεις του 19ου αιώνα κλέβουν τις εντυπώσεις και καλούν σε εξερεύνηση.

Πάτμος

Είναι το νησί στο οποίο ο Άγιος Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη. Το νησί έχει τουριστική κίνηση, αλλά λίγοι είναι αυτοί που παραμένουν αρκετά για να το γνωρίσουν πραγματικά. Όποιος βρεθεί εκεί δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να επισκεφθεί το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης.



(Ανεμόμυλοι στην Πάτμο/Παντελής Σαίτας/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κάρπαθος

Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων, αλλά οι τουρίστες το παραβλέπουν. Η πρωτεύουσα του νησιού, Πηγάδια, σε μαγεύει – συνήθως όχι με την πρώτη ματιά.

Τέλενδος

Στο νησάκι αυτό δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Είναι και αυτό καλή επιλογή για μονοήμερες εκδρομές, καθώς προσφέρει ηρεμία, αλλά και καλό φαγητό.

Λειψοί

Ακόμη ένα νησί με μυθολογική παράδοση. Έχει ένα χωριό και πολλές υπέροχες παραλίες για βουτιές. Μία από τις καλύτερες αυτή της Χοχλακούρας με τα φωτεινά λευκά βότσαλα και ενδιαφέροντα πετρώματα.



(Η Λέρος/EUROKINISSI)

Λέρος

Έχει πολλά χωριουδάκια, αρά πολλές και οι βόλτες. Απαραίτητη είναι μία στάση στον Πλάτανο, που απέχει 10 λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι.

Αγκίστρι

Μία «ανάσα» μακριά από την Αθήνα, αυτό το νησί πρέπει να αποφεύγεται τους μήνες της τουριστικής αιχμής. Οι επισκέψεις σε πιο ήρεμες – τουριστικά – συγκυρίες επιτρέπουν την ουσιαστική εκτίμησή του.

Τη λίστα με τα... "άγνωστα" ελληνικά νησιά δημοσίευσε η εφημερίδα Guardian, προτρέποντας τους Βρετανούς να τα... εξερευνήσουν.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *