ροή ειδήσεων

Ρόδος: Τη Δευτέρα η δίκη του Βέλγου που συνελήφθη με μεγάλη ποσότητα διαμαντιών



Αναβλήθηκε για την Δευτέρα η εκδίκαση από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου της υπόθεσης του 40χρονου Βέλγου που συνελήφθη από υπάλληλους του Τελωνείου να μεταφέρει κρυμμένα στο .. εσώρουχο του συνολικά 578 διαμάντια, 58 κοσμήματα και 15 γραμμάρια χασίς!

Όπως είναι γνωστό σε βάρος του αλλοδαπού έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για λαθρεμπορία και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδίαν χρήση και χθες κάθισε στο εδώλιο του αυτόφωρου δικαστηρίου για να δικαστεί.

Ωστόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ.κ. Ευαγγελία Ταμπάκη και Φίλιππος Τσαλαχούρης ζήτησαν και πήραν προθεσμία για τη Δευτέρα προκειμένου να καταφέρουν να προετοιμαστούν για την υπεράσπιση του πελάτη τους.

Ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε να συνεχιστεί η κράτηση του 40χρονου αλλοδαπού μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Την υπόθεση εξιχνίασε το προσωπικό του Τελωνείου της Ρόδου, κατά τον έλεγχο που έκανε στον αλλοδαπό όταν αφίχθηκε στις 9 Αυγούστου 2017 στο νησί μας από τη γείτονα χώρα!

Πιο συγκεκριμένα, ο 40χρονος Βέλγος ταξίδεψε με πλοίο από το Μαρμαρίς της Τουρκίας και ήρθε στη Ρόδο. Στο πλαίσιο λοιπόν του ελέγχου που γίνεται από υπαλλήλους του Τελωνείου Ρόδου, εντοπίστηκαν στην αποσκευή του αλλοδαπού δύο διαμάντια μεγάλου μεγέθους.

Ακολούθησε σωματική έρευνα στον Βέλγο κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι είχε επιμελώς κρυμμένες στο εσώρουχο του τέσσερις συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 19 διαμάντια μεσαίου μεγέθους, 559 διαμάντια μικρού μεγέθους, 58 κοσμήματα και 15 γραμμάρια κάνναβης.

Όλα τα διαμάντια, τα κοσμήματα και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν ενώ σε βάρος του συλληφθέντα κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και ισχυρίζεται ότι διαθέτει όλα τα νόμιμα παραστατικά (τιμολόγια κ.α.) που αφορούν τα διαμάντια και τα κοσμήματα, ενώ σε ότι αφορά τα ναρκωτικά δηλώνει ότι τα λαμβάνει με ιατρική συνταγή.

Ο ίδιος είπε χθες στο δικαστήριο ότι διαμένει μόνιμα με τα δύο του παιδιά στο Βέλγιο, πήγε για λίγο στη Τουρκία και στη Ρόδο ήρθε για να κάνει μία βόλτα. Αναλυτικά πάντως εξηγήσεις θα δώσει ενώπιον του δικαστηρίου κατά την εκδίκαση της υπόθεσής του.
zougla.gr
Πηγή: rodiaki.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *