ροή ειδήσεων

Κάρπαθος: Την έγδυσαν και τη χλεύαζαν – Καταγγελίες «φωτιά» κατά αστυνομικών



Απίστευτες καταγγελίες από μια γυναίκα, που κατηγορεί αστυνομικούς πως όχι μόνο επιτέθηκαν στον άνδρα της, αλλά ανάγκασαν την ίδια να βγάλει όλα τα ρούχα της και να σταθεί γυμνή μπροστά τους, της πήραν αποτυπώματα και την κράτησαν για ώρες. Όλα αυτά από έναν καυγά για δυο παρκαρισμένες μηχανές.


Η γυναίκα, Αμερικανίδα υπήκοος και ο σύντροφός της της κατέθεσαν μήνυση σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών και κατά παντός άλλου υπευθύνου αυτουργού ή συνεργού για ψευδορκία μάρτυρα, για κατάχρηση εξουσίας, για παράβαση καθήκοντος, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και για βασανισμό και προσβολή της αξιοπρέπειας της!

Η απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε στην Κάρπαθο. Όλα ξεκίνησαν από τις 13 Ιουλίου.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Ο σύντροφος της γυναίκας έχει μαγαζί στην οδό 28ης Οκτωβρίου. Πρόκειται για έναν δρόμο με μόνιμο κυκλοφοριακό πρόβλημα, εξαιτίας των παρκαρισμένων αυτοκινήτων και στις δυο πλευρές. Η αστυνομία και ο Δήμος αποφάσισαν να ρυθμίσουν την κυκλοφορία αλλά μάλλον έκαναν… μια τρύπα στο νερό και μοιραία αυτοκίνητα συνέχισαν να παρκάρουν μπροστά στα μαγαζιά και να εμποδίζουν τη λειτουργία τους.

Στις 13 Ιουλίου, λοιπόν, πλήρωμα περιπολικού άρχισε να κόβει κλήσεις. Τρεις αστυνομικοί ζήτησαν από τον σύντροφό της, όπως αναφέρει η γυναίκα στη μήνυση που κατέθεσε, να μετακινήσει δυο μοτοσικλέτες και το επαγγελματικό του αυτοκίνητο, τα οποία είχε παρκάρει έξω από το μαγαζί του. Εκείνος, μετέφερε το αυτοκίνητο και ζήτησε χρόνο για να κάνει το ίδιο με τις μηχανές. Αλλά όταν επέστρεψε στο σημείο, διαπίστωσε ότι του είχαν κόψει πρόστιμο για τις δυο μοτοσικλέτες.

Τότε, διαμαρτυρήθηκε και αφού μετέφερε τη μια από τις δυο μηχανές στον απέναντι δρόμο, αρνήθηκε να μεταφέρει και τη δεύτερη γιατί, όπως είπε στους αστυνομικούς, θα πάρκαραν αυτοκίνητα μπροστά από το μαγαζί του.
Και έτσι άρχισαν όλα…

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες του ζεύγους, ο ένας από τους αστυνομικούς άρπαξε από το χέρι τον άνδρα για να του περάσει χειροπέδες. Όταν εκείνος προσπάθησε να μπει στο μαγαζί για να πιάσει το πορτοφόλι του και να τους δείξει την ταυτότητά του, ο ένας αστυνομικός τον χτύπησε στο χέρι και του έσπασε το λουράκι από το ρολόι του. Ο δεύτερος αστυνομικός, φέρεται να του έριξε σπρέι πιπεριού, όπως και στην Αμερικανίδα γυναίκα που μπήκε στη μέση για να προστατεύσει τον σύντροφό της. Και όλα αυτά μπροστά στα μάτια του 88χρονου πατέρα του άνδρα.

Όταν ο αστυνομικός έριξε σπρέι στη γυναίκα, ο σύντροφός της θόλωσε, πήρε ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ και χτύπησε δυο φορές στο κεφάλι που κρατούσε τις χειροπέδες, στο κεφάλι!

Τα μαγαζιά των δυο πολιτών, που είχαν ακινητοποιηθεί στο μεταξύ, ερευνήθηκαν, κατασχέθηκαν δυο κάμερες ασφαλείας, ένας υπολογιστής, τα κλειδιά των καταστημάτων και του αυτοκινήτου.
Τι έγινε στο τμήμα

Η γυναίκα, μετά τα όσα έγιναν, πήγε στο Κέντρο Υγείας για να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα για να κάνει μήνυση στους αστυνομικούς. Μόνο που, όπως καταγγέλλει, εκεί άρχισαν να της φωνάζουν. Η γυναίκα υποστηρίζει πως μια αστυνομικός την οδήγησε σε ένα δωμάτιο και της ζήτησε να βγάλει όλα τα ρούχα της.

Η ίδια, όπως περιγράφει, άρχισε να κλαίει. Αναφέρει ότι την άφησαν να στέκεται ολόγυμνη και την σχολίαζαν ειρωνικά. Ακολούθως την κράτησαν σχεδόν για μια μέρα στο αστυνομικό τμήμα. Ισχυρίζεται ότι όταν ζήτησε νερό της έδωσαν ένα ανοικτό μπουκάλι, ότι της πήραν όλα τα προσωπικά της είδη και ότι δεν της απαντούσαν στις εκκλήσεις της να τηλεφωνήσει στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Αναφέρει επίσης ότι την υποχρέωσαν να τους δώσει τα δακτυλικά της αποτυπώματα και την φωτογράφησαν.

Με παρέμβαση του Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών αφέθηκε, όπως περιγράφει, ελεύθερη, ενώ ο σύντροφός της παρέμεινε στην απομόνωση χωρίς νερό, παρά τον καύσωνα, και χωρίς τροφή μέχρι το απόγευμα της 14ης Ιουλίου.

Η γυναίκα καταγγέλλει ότι οι αστυνομικοί κατά των οποίων έχει υποβάλει μήνυση (άνδρες και γυναίκες) όχι μόνο απέκρυψαν με δόλο την επικίνδυνη χρήση σπρέι αερίου χωρίς να συντρέχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις χρήσης του, αλλά διαστρέβλωσαν τα γεγονότα σε τέτοιο βαθμό ώστε έφθασαν στο σημείο να αναφέρουν στις εισαγγελικές αρχές ότι τέλεσε σε βάρος τους τα αδικήματα της «αντίστασης» και της «απείθειας».
Ελεύθεροι

Η γυναίκα απολογήθηκε χθες Τετάρτη (16.08.2017) και με απόφαση της τακτικής ανακρίτριας Ρόδου και του εισαγγελέα Υπηρεσίας αφέθηκε ελεύθερη, χωρίς όρους. Για την ίδια υπόθεση, ελεύθερος με όρους έχει αφεθεί και ο σύντροφός της. Εκείνος απαγορεύεται να φύγει από τη χώρα, πρέπει να εμφανίζεται δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα Καρπάθου και του επιβλήθηκε επίσης εγγύηση 5.000 ευρώ.

Ο 45χρονος άνδρας κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, για απλή σωματική βλάβη, για εξύβριση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και απείθεια.
newsit
Πηγή: dimokratiki.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *