ροή ειδήσεων

Τούρκος βουλευτής «εξηγεί» γιατί Οινούσσες, Φαρμακονήσι, Ψέριμος, Καλόλιμνος κ.α. είναι τουρκικό έδαφος



Τούρκοι κεμαλικοί, ακροδεξιοί και κεντροαριστεροί, ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα κατέλαβε στρατιωτικά «18 τουρκικά νησιά» στο Αιγαίο μεταξύ των ετών 2004 και 2014.


Αυτόν τον εξωφρενικό ισχυρισμό ανέλαβε να αναπτύξει και να «εξηγήσει» ο βουλευτής του κεμαλικού «κεντροαριστερού» Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Μεχμέτ Αλί Τσελεμπί, στον τηλεοπτικό σταθμό HALK TV.

Ο Τούρκος βουλευτής είπε στην τουρκική κοινή γνώμη τα πράγματα ως εξής:

«Το πρόβλημα ξεκινάει από τα νησιά που βρίσκονται γύρω από τα Δωδεκάνησα.

»Εγείρουν [σ.σ. οι Έλληνες] δικαιώματα πάνω σε 17 νησιά και μία βραχονησίδα.

»Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται εντός των 6 ναυτικών μιλίων των χωρικών υδάτων μας. Τα προβλήματα ανακύπτουν από αυτό.

»Τι κάνουν τώρα στην επέτειο της Συνθήκης της Λωζάνης; Βγαίνουν στις Οινούσσες. Η Ελλάδα το 2006 ανοίγει σχολή εμποροπλοιάρχων στο νησί αυτό, το οποίο θα έπρεπε να παραμένει άδειο.

»Το 2015 ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο πρωθυπουργός, αφαιρεί την τουρκική σημαία από το σκάφος του, τοποθετεί την ελληνική σημαία και εισέρχεται με διαβατήριο.

»Στο δικό μας νησί, στα εδάφη της πατρίδας μας εισέρχεται με διαβατήριο.

»Τα άλλα νησιά, το Φαρμακονήσι, η Ψέριμος, η Καλόλιμνος, όλα αυτά βρίσκονται στις περιοχές των Μούγλων, του Αϊδινίου και της Σμύρνης. Αυτά τα νησιά είναι αυτή την στιγμή στρατιωτικοποιημένα».

Ο βουλευτής του CHP, επικαλούμενος τα άρθρα 12 και 13 της Συνθήκης της Λωζάννης, σημείωσε ότι η Χίος, η Λέσβος, η Κως, η Ρόδος, η Λήμνος πρέπει να παραμένουν αποστρατιωτικοποιημένα.

«[…] Το 2016 κάνουν άσκηση (στην Χίο). . Κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης. […] Αυτή την στιγμή (τα νησιά) έχουν αεροδρόμια στα οποία μπορεί να προσγειωθούν αεριωθούμενα αεροσκάφη. Κάνουν συνεχώς πτήσεις παραβιάζοντας των εναέριο χώρο μας», πρόσθεσε.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *