ροή ειδήσεων

Τι ετοιμάζει στο Αιγαίο η Τουρκία με συντονισμένες αποστολές οπλισμένων μαχητικών;



Κάτι «μεγάλο» και ύποπτο από ότι διαφαίνεται για τα ελληνικά συμφέροντα προετοιμάζει συστηματικά η Άγκυρα ειδικά από την αρχή του καλοκαιριού, με συστηματικές παραβιάσεις του ελληνικού FIR στην «μέση» του Αιγαίου, σε συνδυασμό με την συνεχή αμφισβήτηση του θαλάσσιου χώρου και τα δημοσιεύματα περί 17 τουρκικών νησιών που κατέχονται παράνομα από την Ελλάδα.

Τίποτα δεν πράττουν τυχαία οι νέο-οθωμανοί και όλα βασίζονται σε διαχρονικά σχέδια τα οποία ανάλογα με την τακτική κατάσταση επικαιροποιούνται, από την εκάστοτε τουρκική κεμαλική ή ισλαμική νυν ηγεσία.

Περίπου 44 παραβιάσεις και μία αερομαχία στο Αιγαίο πραγματοποιήθηκε χθες ενδεικτικό του κλίματος έντασης που επιδιώκει συστηματικά πλέον η τουρκική πολεμική αεροπορία, υπό την ηγεσία του νέου Α/ΓΕΑ που θα κάνει τα πάντα για να τυγχάνει συνεχώς της εύνοιας του Τούρκου πρόεδρου ….και όταν λέμε τα πάντα το εννοούμε.

Οι τρεις σχηματισμοί, αποτελούμενοι από έξι μαχητικά αεροσκάφη F-16 και δύο κατασκοπευτικά CN-235 «σάρωσαν» στο Κεντρικό, Βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, προβαίνοντας συνολικά σε 44 παραβιάσεις, η μία εκ των οποίων εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία, αναφέρει το ΓΕΕΘΑ.

Οι τρεις σχηματισμοί, αποτελούμενοι από δύο F-16 ο καθένας και δύο μεμονωμένα CN-235 πέταξαν στο Κεντρικό, Βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ καταγράφηκαν και 7 παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Ο Τούρκος Α/ΓΕΑ αποστέλλει υπό τον μανδύα του ΝΑΤΟ μοίρες COMAO να εισβάλλουν στο κεντρικό Αιγαίο, αμφισβητώντας συστηματικά την ελληνική κυριαρχία, ενώ προχθές ο Τούρκος ΥΠΕΞ, αμφισβήτησε την ελληνική δικαιοδοσία στο ελληνικό Αρχιπέλαγος.

Στην θάλασσα η Άγκυρα αμφισβητεί συστηματικά την δυνατότητα του ελληνικού λιμενικού σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, απειλεί στην Κύπρο και ποντίζει συσκευές αγνώστου χρησιμότητας στο Καστελόριζο.

Αυτές οι κινήσεις σύμφωνα με έγκυρους αμυντικούς αναλυτές υποκρύπτουν σαφώς σχέδια πρόκλησης επεισοδίου στο Αιγαίο, θέτοντας όμως σε εφαρμογή καλομελετημένο σχέδιο πιθανής αναβάθμισης του με στόχο ακόμα και την πολεμική εμπλοκή, θέτοντας την Ελλάδα προ τετελεσμένων γεγονότων.

Οι συχνές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, καθώς και του Ερντογάν περί «κατεχομένων» από τους Έλληνες «τουρκικών εδαφών» σε δεκάδες νησιά και βραχονησίδες, πραγματοποιείται στα πλαίσια προπαγάνδας στην διεθνή κοινότητα, για να δεχθεί η ίδια πιο εύκολα μια πραγματική πρόκληση ακόμα και πολεμικού επεισοδίου.

Οι δείκτες των προκλητικών στρατιωτικών κινήσεων των Τούρκων τους τελευταίους δύο μήνες έχουν «κοκκινίσει», ενδεικτικό του ότι οι νέο-οθωμανοί «κάτι μαγειρεύουν» εδώ και καιρό αναμένοντας απλά την καλύτερη ευκαιρία, που θα ήταν ίσως μια πολιτική «ανωμαλία» στην Ελλάδα, που όλα εξαρτώνται από τις διαθέσεις της Τρόικας.



Η κόντρα με τις ΗΠΑ αποτελεί από την άλλη πλευρά την κορυφή ενός τεράστιου «παγόβουνου», η κορυφή του οποίου είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό.

Μερικοί ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ακόμη και σε πιθανή επίτευξη συμφωνίας με τις ΗΠΑ, παρά τα «προβλήματα» με αντάλλαγμα ίσως …. «κάτι» στο Αιγαίο.

Όπως μας έχει δείξει και η πρόσφατη ιστορία, οι Τούρκοι όταν θέλουν κάτι σε όποια κατάσταση και να είναι, εκβιάζουν και σχεδόν πάντα αποσπούν την έγκριση του διεθνούς παράγοντα ( βλέπε Κύπρο το 1974 -1996 κτλπ).

Ήμασταν και είμαστε μόνοι μας πάντα στην ιστορία μας και έτσι θα αντιμετωπίσουμε μια πιθανή επερχόμενη τουρκική πρόκληση.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι, αυτό που έχουμε σχεδιάσει να το εφαρμόσουμε με αποφασιστικότητα ειδικά από την πλευρά της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας…τίποτε άλλο. Οι Τούρκοι στην αιματοβαμμένη και γεμάτη γενοκτονίες ιστορία τους το μόνο που «κατανοούσαν» καλά ήταν πάντα η δύναμη των όπλων τίποτα παραπάνω.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *