ροή ειδήσεων

Ασφάλεια στη μεταφορά προσφύγων ζητούν οι αστυνομικοί



Επιστολή στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, για τους κινδύνους που εγκυμονεί η μεταφορά των προσφύγων από την αστυνομία, απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου.

«Η συχνότητα των μεταγωγών, με μοναδικό μέλημα την άμεση μεταφορά των κρατουμένων από το ένα νησί στο άλλο, έχει ως αποτέλεσμα αυτές να πραγματοποιούνται με προχειρότητα» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση.

Και συνεχίζει:


«Εκτίμηση μας είναι ότι η παρουσία Αστυνομικών σ’ ένα πολεμικό πλοίο που μεταφέρει μετανάστες, δεν έχει κανένα άλλο λόγο παρά μόνο ν’ αποτελέσουν εξιλαστήρια θύματα, στην περίπτωση που απλά ένα μετανάστης αποφασίσει να πηδήξει στην θάλασσα ή πάθει οτιδήποτε άλλο από την πολύωρη παραμονή του στο κατάστρωμα.
Βέβαια, η θέση της Ένωσής μας την οποία παρακαλούμε να εξετάσετε είναι ότι η Ελληνική Αστυνομία και ιδιαίτερα οι απλοί αστυνομικοί , ουδεμία αρμοδιότητα έχουν με συνοδείες επί πολεμικών σκαφών ή σκαφών του Λιμενικού.
Ο τρόπος με τον οποίο διεξάγονται οι μεταγωγές αυτές, θεωρούμε ότι αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για την ασφάλεια των αστυνομικών , τόσο για την σωματική τους ακεραιότητα όσο και την υπηρεσιακή τους.
Από την πλευρά μας απευθυνόμαστε σε εσάς, γιατί θεωρούμε ότι μόνο εσείς μπορείτε με την παρέμβαση σας να διορθώσετε την ανωτέρω κατάσταση, η οποία εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους (απόδραση, τραυματισμό, μετάδοση ασθενειών κ.α.) για τα μέλη μας».

ert

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *