ροή ειδήσεων

Ο Ερντογάν εξυμνεί το τουρκικό έθνος για τις νίκες σε βάρος των Ελλήνων



Η Τουρκία γιορτάζει την «Εβδομάδα Νίκης»

Η τουρκική προεδρεία εξέδωσε την Παρασκευή, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, μια γραπτή ανακοίνωση του Ερντογάν με αφορμή την «Εβδομάδα Νίκης», όπου εξυμνεί την αποφασιστικότητα που επέδειξε το τουρκικό έθνος κατά τη διάρκεια του «Πολέμου της Ανεξαρτησίας» του 1919-1923, όπως αποκαλείται στην Τουρκία η Μικρασιατική Εκστρατεία της Ελλάδας.

Η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου σηματοδοτείται ως «Εβδομάδα της Νίκης» λόγω δύο νικών κλειδιά των τουρκικών δυνάμεων. Της μάχης του Ματζικέρτ στις 26 Αυγούστου του 1071, που είχε ως αποτέλεσμα την ήττα του Βυζαντινού στρατού από τους σελτζούκους Τούρκους, που άνοιξε τον δρόμο για την τουρκική επικράτηση στην Ανατολία και την εκκίνηση της μεγάλης επίθεσης στις 22 Αυγούστου 1922 που είχε ως αποτέλεσμα την ήττα των Ελλήνων από τα χέρια των Τούρκων, αναφέρει το άρθρο της εφημερίδας.

Στην ανακοίνωση, αναφέρει η Yeni Safak, της τουρκικής προεδρείας, ο Ερντογάν χαιρέτησε της Μεγάλη Επίθεση, την τελική και μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση του τουρκικού πολέμου της Ανεξαρτησίας, ως σύμβολο αναγέννησης του τουρκικού έθνους.

Η αποφασιστικότητα που επέδειξαν οι τούρκοι κατά την διάρκεια των μεγάλων νικών απέδειξαν πως το τουρκικό έθνος έχει αρκετή «ενέργεια και κουράγιο να υπερνικήσει κάθε είδους δυσκολία» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος.

«Το τίμημα που πλήρωσαν οι πρόγονοί μας προκειμένου να κάνουν αυτά τα εδάφη δική μας πατρίδα και η αποφασιστικότητα του έθνους στον αγώνα, που έγινε παράδειγμα για όλο τον κόσμο, είναι ο μεγαλύτερος εγγυητής της δημοκρατίας» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Οι αναφορές αυτές του Ερντογάν, σύμφωνα με την εφημερίδα, έρχονται μερικές μέρες πριν την 95η επέτειο της «Ημέρας της Νίκης» στις 30 Αυγούστου που υπενθυμίζει την νίκη στη μάχη της Κιουτάχειας το 1922 στο πλαίσιο της «Μεγάλης Επίθεσης».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *