ροή ειδήσεων

Ακτοπλοΐα: Πρωταθλητές τα Δωδεκάνησα στην αύξηση της κίνησης τον Ιούνιο



Σημαντική αύξηση καταγράφει η επιβατική κίνηση στην ακτοπλοΐα τον Ιούνιο του 2017 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα πέρυσι.


Παράλληλα σε επίπεδο εξαμήνου σημειώνεται μια οριακή αύξηση, που ωστόσο δεν καλύπτει τις μεγάλες απώλειες στην κίνηση τα χρόνια της κρίσης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το τελευταίο στατιστικό δελτίο του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) τον Ιούνιο του 2017, παρατηρήθηκε αύξηση στο σύνολο της επιβατικής κίνησης κατά +9,3% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2016. Εντυπωσιακή είναι η αύξηση που σημειώθηκε στα Δωδεκάνησα με +38,0%. Αύξηση +8,9% παρουσίασαν οι Κυκλάδες, ειδικότερα: Πάρος-Νάξος-Σαντορίνη +5,6%, Δυτικές Κυκλάδες +28,6% και οι γραμμές Ραφήνα-Κυκλάδες +3,0%. Το Ηράκλειο παρουσίασε αύξηση +2,7% και τα Χανιά +14,6%, ενώ για το σύνολο της Κρήτης η αύξηση αντιστοιχεί σε +7,4%.

Αύξηση +2,6% εμφάνισε το Βόρειο Αιγαίο λόγω της γραμμής Χίος-Μυτιλήνη +6,0% αφού η σύνδεση Ικαρία-Σάμος εμφάνισε μείωση - 3,3%.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου, παρατηρήθηκε αύξηση στο σύνολο της επιβατικής κίνησης κατά +2,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αύξηση +7,4% παρουσίασαν οι Κυκλάδες, ειδικότερα: Πάρος-Νάξος-Σαντορίνη +8,1%, Δυτικές Κυκλάδες +13,8% και οι γραμμές Ραφήνα-Κυκλάδες +1,1%. Αύξηση που σημειώθηκε στα Δωδεκάνησα κατά +5,2%. Το Ηράκλειο παρουσίασε οριακή αύξηση +0,9% και τα Χανιά +5,5%, ενώ για το σύνολο της Κρήτης η αύξηση αντιστοιχεί σε +2,7%.

Μείωση -19,9% εμφάνισε το Βόρειο Αιγαίο. Ειδικότερα, Χίος-Μυτιλήνη -21,3% και Ικαρία-Σάμος -16,4%.

Γιώργος Αλεξάκης

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *