ροή ειδήσεων

Κατακόρυφη αύξηση της κίνησης στα ελληνικά αεροδρόμια - η Ρόδος το πιο δημοφιλές νησί



«Καλπάζουν» οι διεθνείς αφίξεις στα αεροδρόμια της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Το επτάμηνο της τρέχουσας τουριστικής χρονιάς οι διεθνείς αφίξεις κινήθηκαν ανοδικά κατά 14,1%, ενώ με άνοδο 10,3% έκλεισε και ο Ιούλιος.


Συγκεκριμένα, το επτάμηνο διακινήθηκαν 1 εκατομμύριο επιπλέον επιβάτες εξωτερικού, πάντα σε ό,τι αφορά στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport, φτάνοντας τους 10,662 εκατομμύρια έναντι 9,334 εκατ. το 2016. Τον εφετινό Ιούλιο, οι επιβάτες από το εξωτερικό που διακινήθηκαν στα εν λόγω αεροδρόμια ανήλθαν σε 4,157 εκατομμύρια από 3,769 εκατ. την προηγούμενη χρονιά.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία των αεροπορικών αφίξεων για το νησί της Κω, όπου φαίνεται πως ο σεισμός δεν επηρέασε την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης. Ήδη, το νησί του Ιπποκράτη βαδίζει για ρεκόρ αφίξεων, αφού τρέχει με άνοδο 18,8% τον Ιούλιο και 22,1% το επτάμηνο.

Ειδικότερα, το επτάμηνο, το αεροδρόμιο του νησιού διακίνησε 1 εκατομμύριο και πλέον επιβάτες εξωτερικού από 844.000 πέρυσι. Πολύ σημαντική είναι και η άνοδος που αποτυπώνεται στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, καθώς το επτάμηνο οι διεθνείς αφίξεις αυξήθηκαν κατά 57% και οι επιβάτες που διακινήθηκαν ανήλθαν σε 56,7 χιλιάδες.

Το νησί με τη μεγαλύτερη κίνηση επιβατών στο αεροδρόμιο το επτάμηνο του έτους ήταν η Ρόδος, καθώς οι επιβάτες εξωτερικού ανήλθαν σε 2,24 εκατομμύρια από 2 εκατ. το 2016, σημειώνοντας άνοδο 7,7%.

Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη, όπου οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις κινήθηκαν με άνοδο 22,8% και διακινήθηκαν 2,1 εκατομμύρια επιβάτες το επτάμηνο του 2017. Τονίζεται ότι για όλα τα αεροδρόμια για τα οποία δημοσιοποιούνται στοιχεία κίνησης επιβατών δεν υπάρχουν αρνητικά πρόσημα, ενδεικτικό της δυναμικής του ελληνικού τουρισμού και εφέτος.

Όπως άλλωστε επισημαίνουν και οι εμπλεκόμενοι στον τουρισμό, το στοίχημα των αφίξεων και για εφέτος θα κερδηθεί. Το ενδιαφέρον παραμένει στο σκέλος των τουριστικών εσόδων και στο πού ακριβώς θα «κάτσει» η μπίλια αυτών.

Σχόλια

  1. Δηλαδη αν δεν τα ειχε παρει η φραπορτ δεν θα ειχαμε τουριστες;? Αρα αντι το δημοσιο να τα περιφρουρησει τα πουλησε για ενα κοματι χαρουπι.Και εδω στην Ροδο πανηγυριζετε.Μια ζωη all inclusive for ever and ever για την ροδο αυτο της αξιζεικαι μια ζωη μνημονια μαζι με τους προσκυνημενους του συριζα ανελ και οι τοπικοι παραγοντες εκει εκει στα 4

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *