ροή ειδήσεων

Γ. ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΥ : Οι φόροι αποµυζούν τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σχέδια για νέες μονάδες !!!


Με µεθοδικές, καλά µελετηµένες κινήσεις, όρεξη για δηµιουργία και πρόγραµµα, ο Γιάννης Χατζηλαζάρου δεν εφησυχάζει ποτέ. Χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόµη η τελευταία επένδυση του οµίλου, η έκτη κατά σειρά ξενοδοχειακή µονάδα της H Hotels Collection, η οποία θα ανοίξει τις «πόρτες» της την επόµενη τουριστική σεζόν και ο Γιάννης Χατζηλαζάρου µελετά τα επόµενα επενδυτικά σχέδιά του.

«Κοιτάµε το µέλλον και µε οδηγό τις εµπειρίες µας σχεδιάζουµε για το µεθαύριο», λέει µε νόηµα, µιλώντας στο «Χ&Τ».
Σε συνέντευξή του µε αφορµή το αφιέρωµα του περιοδικού στη Ρόδο, ο κ. Χατζηλαζάρου µιλάει για τη φετινή τουριστική περίοδο και αφήνει… “υπόνοιες” ότι κάτι νέο «µαγειρεύει», ,πιθανώς, εκτός Ρόδου αυτή τη φορά. Σύµφωνα µε τον ίδιο, εφέτος καταγράφονται αυξηµένη ζήτηση και υψηλές πληρότητες, ωστόσο, η επιβολή µιας σειράς από φόρους, σε συνδυασµό µε τις εκπτωτικές τιµές που έχουν δοθεί, έχουν σαν αποτέλεσµα τα περιορισµένα οικονοµικά οφέλη για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

KSD PHOTO

Πως εξελίσσεται η φετινή τουριστική σεζόν στη Ρόδο, τόσο σε επίπεδο αφίξεων, όσο και εσόδων και πως διαμορφώνονται οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία του ομίλου σας;

Η φετινή τουριστική σεζόν εξελίσσεται ομαλά, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο. Για την πλειονότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στη Ρόδο η σεζόν ξεκίνησε νωρίτερα από ότι η περσινή και αυτό έχει θετική επίπτωση στην οικονομία, αλλά και στη λειτουργία των ξενοδοχείων. Καταγράφεται αυξημένη ζήτηση και υψηλά ποσοστά στις πληρότητες.

Ποιο κατά τη γνώμη σας είναι το χαρακτηριστικό της φετινής τουριστικής σεζόν και ποιες είναι οι προοπτικές της Ρόδου, αλλά και της Ελλάδας συνολικά στον τουρισμό;

Κατά τις περιόδους των ισχνών αγελάδων ο κόσμος συνηθίζει να κάνει συγκρατημένη κατανάλωση, ενώ αντίθετα όταν επικρατεί ευφορία οι δαπάνες είναι μεγαλύτερες. Διανύουμε μια περίοδο σχετικής αβεβαιότητας, η οποία αντικατοπτρίζεται στις καταναλωτικές συνήθειες των επισκεπτών. Ωστόσο, η Ελλάδα, με κεντρικό πυλώνα την ασφάλεια και τις ομορφιές που διαθέτει, έχει καταφέρει να προσελκύει όλο και μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών. Η Ρόδος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς της χώρας, με εξαιρετική ομορφιά, πλούσια ιστορία, ικανοποιητικές υποδομές, θάλασσα και ήλιο. Ένα μείγμα χαρακτηριστικών που συγκινεί κάθε επισκέπτη.

Ποια είναι τα οφέλη από τη νέα αύξηση των αφίξεων στα οικονομικά αποτελέσματα των ξενοδοχείων;

Η αύξηση των αφίξεων όντως επηρεάζει τα οικονομικά αποτελέσματα των ξενοδοχείων. Ωστόσο, οι αρχικές συμφωνίες του προηγούμενου έτους, που συνδυάστηκαν με εκπτωτικές τιμές, δεν επέτρεψαν να φανεί κάποιο σημαντικό όφελος. Η υπερφορολόγηση του τουριστικού-ξενοδοχειακού κλάδου είναι γεγονός, ενώ δεδομένη θεωρείται η εφαρμογή του νέου φόρου διανυκτέρευσης. Ποιες αναμένεται να είναι οι επιπτώσεις από την εφαρμογή του νέου φόρου στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις;

Η επιβολή επιπρόσθετων φόρων στον τουρισμό αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξή του. Δυσχεραίνει τη δυνατότητα προσφοράς υψηλότερων υπηρεσιών στους επισκέπτες και αποστερεί σημαντικά κεφάλαια από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για επενδύσεις στις υποδομές τους.

Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για την επόμενη χρονιά και σε τι επίπεδα διαμορφώνονται τα συμβόλαια που υπογράφονται με τους tour operators;

Ο τουρισμός εμπεριέχει στοιχεία αβεβαιότητας και επηρεάζεται από απρόοπτες καταστάσεις. Ωστόσο, φαίνεται ότι και η επόμενη χρονιά θα είναι καλή, καθώς τα συμβόλαια δείχνουν να διαμορφώνονται σε λογικά πλαίσια. Ελπίζουμε να μην υπάρξει κάποια πολιτική ή άλλη εξέλιξη που να επηρεάσει την πορεία του τουρισμού.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η επένδυση για την έκτη ξενοδοχειακή μονάδα του ομίλου σας, πότε εκτιμάτε πως θα λειτουργήσει και τι άλλο σχεδιάζετε;

Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα του ομίλου H Hotels Collection θα βρίσκεται σε λειτουργία την επόμενη σεζόν. Το νέο μας ξενοδοχείο είναι ένα στολίδι στις υποδομές της χώρας, που θα ανταποκρίνεται στις υψηλότερες προσδοκίες των επισκεπτών και ευελπιστούμε να αφήσουμε ικανοποιημένο και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχημένης δραστηριοποίησης της οικογένειας Χατζηλαζάρου στον Τουρισμό;

Η αγάπη για αυτό που κάνουμε και η αγαστή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες. Πρωτίστως η εξαιρετική σχέση με το προσωπικό, που χωρίς τη σημαντική συνεισφορά του, δεν θα είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε τις υψηλότερες βαθμολογίες στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.

Θα σας δούμε και σε κάποιον άλλο προορισμό;

Ο όμιλος H Hotels Collection είναι σε διαρκή ανάπτυξη. Ήδη έχουμε αποκτήσει μια εμπειρία 25 χρόνων με εξαιρετικά αποτελέσματα και χρήσιμα δεδομένα, που αναλύουμε μεθοδικά. Κοιτάμε το μέλλον και με οδηγό τις εμπειρίες μας σχεδιάζουμε για το μεθαύριο.

Θεωρείτε ότι υπάρχει αναπτυξιακός νόμος που βοηθάει τις επενδύσεις στον Τουρισμό;

Ο αναπτυξιακός νόμος θα πρέπει να υποστηρίζει τις επιχειρήσεις που επενδύουν και να τις βοηθάει να ανταγωνίζονται επιχειρήσεις από το εξωτερικό. Επιπρόσθετα, για να υπάρξει αναπτυξιακή προοπτική θα πρέπει να υπάρχει ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον, που δεν θα οδηγεί σε απομύζηση των επενδυτικών κεφαλαίων μιας επιχείρησης. Δυστυχώς, το νότιο Αιγαίο εξαιρείται από τον νέο αναπτυξιακό και δεν επιτρέπει σε εταιρίες, όπως η δική μας που θέλει να επενδύσει, να υπαχθεί στο εθνικό αναπτυξιακό πλαίσιο ή να αξιοποιήσει αφορολόγητα αποθεματικά για επενδύσεις, που συμβάλουν στην ανάπτυξη του κλάδου. Παρόλα αυτά εμείς δεν πτοούμαστε και επιστρατεύουμε όλες μας τις δυνάμεις για να προχωρήσουμε στα νέα μας σχέδια. Μελετάμε, προγραμματίζουμε και ξεκινάμε επενδύσεις.

ΠΗΓΗ WWW.MONEY-TOURISM.GR

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *