ροή ειδήσεων

Κως: Χρηματοδότηση για τις ζημιές στα σχολεία



Τα στοιχεία από τις αυτοψίες των ελεγκτών-μηχανικών της Κτηριακές Υποδομές ΑΕ που διενήργησαν τους ελέγχους επικαλείται ο δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης, για να τονίσει ότι οι υπηρεσίες του δήμου, εφόσον διασφαλιστεί η χρηματοδότηση, είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για να ολοκληρωθούν πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι απαραίτητες εργασίες και επισκευές.

Η πρώτη αποτίμηση της εταιρείας Κτηριακές Υποδομές Α.Ε που διενήργησε τους ελέγχους και τις αυτοψίες, απαιτεί ένα ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και των συνθηκών ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων.

Ο κ. Κυρίτσης επισημαίνει ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν χωρίς προβλήματα και να λειτουργούν στον φυσικό τους χώρο, αφού κάθε άλλη λύση (μετεγκατάσταση ή ενοικίαση ξενοδοχειακών μονάδων για να φιλοξενήσουν τα σχολεία) δημιουργεί κοινωνική αναστάτωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα σχολεία που επλήγησαν περισσότερο είναι το 1ο Λύκειο Κω, το 2ο Λύκειο Κω και το 1ο Γυμνάσιο Κω, τα οποία είναι πολυπληθή.

Ιδιαίτερα, το 1ο Γυμνάσιο Κω διαθέτει ένα μαθητικό δυναμικό που ξεπερνά τους 400 μαθητές, κάτι που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη μετεγκατάσταση του σε άλλη σχολική δομή ή και την εκ περιτροπής λειτουργία.



Σε δήλωσή του ο Γιώργος Κυρίτσης, αναφέρει:

«Ολοκληρώσαμε τους ελέγχους, έχουμε σαφή και ξεκάθαρη εικόνα για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στα σχολεία του νησιού, που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό.

Είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε τις διαδικασίες, θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς προβλήματα, να μην δημιουργηθεί αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Κάνω έκκληση στην Πολιτεία να ανταποκριθεί άμεσα στο τεκμηριωμένο αίτημα μας και να εγκρίνει το ποσό της χρηματοδότησης που προκύπτει από τους ελέγχους και τις αυτοψίες που έγιναν».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *