ροή ειδήσεων

Συνεχόμενες παρεμβάσεις από το Δήμο Ρόδου, στις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού



Σε εξέλιξη βρίσκεται από το Δήμο Ρόδου (Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή) μεγάλη προσπάθεια για την ολοκλήρωση των απαραίτητων τεχνικών παρεμβάσεων στις σχολικές μονάδες του νησιού, βάσει του σχεδιασμού που ενέκρινε ο Δήμαρχος κος Φώτης Χατζηδιάκος, προκειμένου να είναι έτοιμες να υποδεχτούν εκπαιδευτικούς και μαθητές, στις 11 Σεπτεμβρίου που ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά,

Πλήθος εργασιών βρίσκονται σε εξέλιξη για τη συντήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση των κτιριακών δομών εντός και εκτός πόλεως Ρόδου, συνολικού προϋπολογισμού 80.000 ευρώ που αφορούν ολοκληρωτικές παρεμβάσεις εντός και εκτός των αιθουσών, αλλά και στους προαύλιου χώρους, σύμφωνα με τις ανάγκες, όπως αυτές έχουν ιεραρχηθεί από τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου.

Ειδικότερα, πραγματοποιούνται παρεμβάσεις στα ακόλουθα σχολικά συγκροτήματα στην πόλη Ρόδου: Βενετόκλειο (Γυμνάσιο - Λύκειο), Καζούλειο (Γυμνάσιο-Λύκειο),1ο Γυμνάσιο, 3ο Γενικό Λύκειο Ρόδου (Καπνοβιομηχανία), όπως και στο 1ο ΕΠΑΛ, το 5ο Γυμνάσιο Ρόδου και το Μουσικό Σχολείο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα, οι εργασίες στα αποκεντρωμένα σχολικά συγκροτήματα του νησιού. Συγκεκριμένα: Γυμνάσιο και ΓΕΛ Ιαλυσού, Γυμνάσιο και Λύκειο Κρεμαστής, Γυμνάσιο και Λύκειο Σορωνής, στα οποία γίνονται λειτουργικές παρεμβάσεις, προκειμένου να γίνουν περισσότερο φιλόξενα.

Επιπρόσθετα, με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί μίσθωσης των Κυλικείων, ενώ προσεχώς θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία προμήθειας μηχανογραφικού εξοπλισμού, που θα χορηγηθεί άμεσα στις σχολικές μονάδες για την κάλυψη των αναγκών τους. Για την πρόοδο των εργασιών ενημερώνεται καθημερινά ο κος Χατζηδιάκος, από την Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου κα Ελπίδα Ατσίδη, η οποία δήλωσε τα ακόλουθα:

«Έγινε μία συντονισμένη προσπάθεια , σε συνεργασία με όλες τις συμμετέχουσες υπηρεσίες του δήμου Ρόδου, καλύπτοντας επείγουσες ανάγκες των σχολικών μονάδων, προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα κατάλληλο περιβάλλον για την εκπαιδευτική διαδικασία ,για διδάσκοντες και διδασκόμενους. Τα σχολεία είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Προκύπτουν νέες απαιτήσεις και ανάγκες και θα είμαστε σε θέση να τις ικανοποιήσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Υποδομών για την άμεση ανταπόκριση και την αγαστή συνεργασία, καθώς και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους συνεργάτες –εργολάβους για την υλοποίηση των έργων στα Σχολεία».

Ο Δήμαρχος, εξέφρασε την ικανοποίηση του, γιατί τόσο «ο Πρόεδρος της Β΄ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Ελπίδα Ατσίδη , όσο και Πρόεδρος της Α΄ βαθμιας κος Γιάννης Κούρτης μαζί με τα συνεργεία αυτεπιστασίας των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, εν μέσω καλοκαιριού, δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την έγκαιρη προετοιμασία των σχολικών μονάδων. Παράλληλα υπό την εποπτεία του Δημάρχου είναι σε εξέλιξη δύο εργολαβίες ύψους 131,000 ευρώ για επεμβάσεις σχολικές μονάδες εντός και εκτός πόλεως Ρόδου αντίστοιχα, και η χρηματοδότηση γίνεται από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου.

Το Σεπτέμβρη ολοκληρώνονται οι διαδικασίες του διαγωνισμού προϋπολογισμού 1,145,000 ευρώ, με προγραμματική σύμβαση με την Π.Ν.Α.Ι., που προβλέπει μεγαλύτερες παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια, οι οποίες θα επιλύσουν χρονίζοντα προβλήματα μονώσεων ,τοποθέτησης νέων κουφωμάτων και αντικατάσταση ειδών υγιεινής σε σχολικά συγκροτήματα του νησιού.

Τέλος, οι τεχνικές εκθέσεις αυτοψίας της επιτροπής μετασεισμικού ελέγχου των σχολικών μονάδων που συγκροτήθηκαν με απόφαση Δημάρχου μετά το φονικό σεισμό της 21ης Ιουλίου, απέδειξαν ότι τα σχολικά συγκροτήματα δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα»


Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/9/17 09:30

    με τον ζαιν πρεμιέ του Δήμου τον Φώτη Χατζηδιάκο . Πως γίνεται ρε παιδί μου συγχρόνως αυτός και ο φακός να βρίσκονται πάντα στο ίδιο μέρος όταν ο Δήμος βάζει κάπου έστω και μια πινέζα;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *