ροή ειδήσεων

Ξεκίνησε η δεύτερη φάση εργασιών στις γειτονιές και τις συνοικίες της Ρόδου



Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του καλοκαιρινού σχεδιασμού του Δήμου Ρόδου, για την βελτιωτική αναβάθμιση της εικόνας της πόλης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τους τελευταίους μήνες από το Δήμο Ρόδου, συστηματικές ολοκληρωμένες τεχνικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας, στο κέντρο, τις κεντρικές οδούς και τις γειτονιές της πόλης, στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού για τη δυνατή, άµεση και ταχύτατη παρέµβαση, για την αντιμετώπιση αναγκών και προβλημάτων που ανακύπτουν, ειδικά την τουριστική περίοδο όπου ο πληθυσμός του νησιού αυξάνεται συστηματικά.
Συνεργεία του τμήματος αυτεπιστασίας των Τεχνικών Υπηρεσιών, εκτελούν μικρά και ωφέλιμα έργα, τα οποία είναι ενταγμένα στον καλοκαιρινό σχεδιασμό που ενέκρινε ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, για την ποιοτική, αισθητική και λειτουργική αναβάθμισης της εικόνας της πόλης.
Τα μεικτά συνεργεία του δήμου Ρόδου, έχουν εκτελέσει με επιτυχία το μεγαλύτερο μέρος των έργων εντός του κέντρου και του παραλιακού μετώπου και έχουν «προχωρήσει» στην εκτέλεση αναγκαίων εργασιών στις γειτονιές και τις συνοικίες της πόλης, που αποτελεί τη δεύτερη φάση του σχεδιασμού. Έως σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι ακόλουθες εργασίες.
1) Ολοκληρώθηκε ο ελαιοχρωματισμό των κιγκλιδωμάτων οδικής ασφάλειας, οχημάτων και πεζών, τρακοσίων τεσσάρων (304) στο σύνολο τους στο κέντρο της πόλης, επί των οδών: Παπάγου, Μακαρίου, Εθελοντών Δωδεκανησίων, Αμερικής, 25ης Μαρτίου, Ηρώων Πολυτεχνείου, Βενιζέλου , Πλατεία Χαρίτου, Πλατεία Ρίμινι, Λεωφ. Ελευθερίας, Παπανικολάου, Γρίβα, 28ης Οκτωβρίου Ιερού λόχου, Γαλλίας, Ακτή Μιαούλη, Ερυθρού Σταυρού, Βορείου Ηπείρου και Παπαλουκά και Πλατεία Ακαδημίας.
2) Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ελαιοχρωματισμού εκατόν εξήντα (160) μεταλλικών κάδων απορριμμάτων , εκατόν είκοσι (120) παγκάκια και εκατόν δύο (102) Καφάο του δήμου Ρόδου και άλλων υπηρεσιών, στο σύνολο της πόλης .
3) Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκε η αντικατάσταση σαράντα δύο (42) τσιμεντένιων κολώνων φωτισμού που είχαν υποστεί φθορές, κυρίως από τροχαία ατυχήματα και πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στους είκοσι τρεις (23) κόμβους κυκλοφορίας στο σύνολο της πόλης. Συνολικά πραγματοποιήθηκε ελαιοχρωματισμός σε εκατό δέκα οκτώ (118) σηματοδότες και η αντικατάσταση σημάτων Κ.Ο.Κ. που λόγω παλαιότητας δεν ήταν ορατά στους οδηγούς οχημάτων και μοτοποδηλάτων.
4) Πραγματοποιήθηκε η αποξήλωση τεσσάρων (4) εγκαταλελειμμένων, σχολάζον περιπτέρων που ήταν κλειστά αρκετά χρόνια και αποτελούσαν εστία μόλυνσης για την περιοχή αλλά και για τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος που γειτνίαζαν με αυτά, στις περιοχές Άγιοι Απόστολοι (Μέγγαβλη), Πλατεία Αγίου Νικολάου και επί των οδών Νικηταρά και Γρίβα.
5) Πραγματοποιήθηκε η συντήρηση στάσεων λεωφορείων, μεταξύ άλλων και στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου.
6) Πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια, στην τουριστική ζώνη της πόλης και σε κεντρικά σημεία, κατά υπόδειξη της υπηρεσίας, λόγω σημαντικών φθορών που είχαν υποστεί από τη συχνή χρήση και την έλλειψη συντήρησης αρκετών χρόνων. Συγκεκριμένα επί των οδών: Στεφ. Καζούλη, Μ. Κωνσταντίνου, Εθνικής Αντιστάσεως, Αγ. Γεωργίου, Παπανικολάου, Γρίβα και Μανδηλαρά.
7) Τοποθετήθηκαν νέα παγκάκια επί της οδού Σοφ. Βενιζέλου(100 Μαγαζιά) και πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης της παιδικής χαράς στο πάρκο επί της οδού Εμ. Ζαννή.
Στις άμεσες προτεραιότητες βρίσκονται τα έργα βελτίωσης της εικόνας επί της λεωφόρου Ρόδου -Καλλιθέας (Καρακόνερο), στο ύψος του κοιμητηρίου του Αγίου Δημητρίου, έως τον κόμβο που συνδέει τη λεωφόρο με την περιμετρική οδό Βενετοκλή. Οι εργασίες περιλαμβάνουν αντικατάσταση κολώνων ηλεκτροφωτισμού και φωτιστικών σημείων, εξωραϊσμός της ευρύτερης περιοχής, και ελαιοχρωματισμό κιγκλιδωμάτων. Παράλληλα στο αμέσως επόμενο διάστημα παραδίδεται το έργο της ολοκληρωτική παρέμβαση επί της Λεωφόρου Βενετοκλή.
Τέλος σε συνεργασία με την Τροχαία , ο δήμος Ρόδου τοποθετεί κολώνες για τον περιορισμό της αυθαίρετης στάθμευσης και ομαλοποίησης της κυκλοφορίας, σύμφωνα πάντα με την υπόδειξη της υπηρεσίας.





Σχόλια

  1. Τη Μητρόπολη να φτιάξετε και του Κόβα. Αν θέλουμε μπορεί να ξαναγίνει τουριστική περιοχή. Έχει ωραίες κατοικίες, δρομάκια και χρώματα αλλά παρατημένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/8/17 10:28

    Επίσης να παρατηρήσω ότι είμαστε στο βαθύ καλοκαίρι!!!!! Τώρα Αυγουστο που σφύζει από τουρίστες, κάνουν τα έργα??? τρομερός σχεδιασμός.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *