ροή ειδήσεων

Πώς καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ τα γυαλιά οράσεως - Τι αλλάζει



Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν χρηματική ενίσχυση από το ταμείο τους ανά τέσσερα χρόνια ώστε να καλύπτουν τα έξοδα αγοράς γυαλιών οράσεως.


Για τα παιδιά έως 12 ετών χορηγούνται γυαλιά ασφαλείας (άθραυστα) κάθε 2 έτη. Γυαλιά για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας χορηγούνται σε ασφαλισμένους μόνο άνω των 40 ετών, στην περίπτωση που δεν έχει χορηγηθεί άλλο ζευγάρι γυαλιά στο διάστημα της 4ετίας για την αντιμετώπιση διαφορετικής πάθησης.

Το ποσό αποζημίωσης για τα γυαλιά οράσεως είναι 100 ευρώ (κρύσταλλα και σκελετός).

Ειδικότερα για τους ασθενείς με κερατόκωνο χορηγείται κερατοκωνικός φακός (70 ευρώ έκαστος) και αντικατάσταση ανά 6μηνο εφόσον χρειάζεται.

Μέχρι τώρα, τα γυαλιά αποζημιώνονταν με τα προαναφερθέντα ποσά εξ ολοκλήρου από τον Οργανισμό κατόπιν προσκόμισης ιατρικής γνωμάτευσης και παραστατικού αγοράς.

Σύμφωνα ωστόσο με νέα εγκύκλιο του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη, προς τις περιφερειακές διευθύνσεις του Οργανισμού ανά την επικράτεια, από την ερχόμενη Πέμπτη, 10/8/2017, το αίτημα του ασφαλισμένου για αποζημίωση γυαλιών οράσεως θα πρέπει να συνοδεύεται και από επίδειξη των νέων γυαλιών.

«Σας γνωρίζουμε ότι ο Οργανισμός έχει δικαίωμα δειγματοληπτικού ελέγχου των ασφαλισμένων που καταθέτουν ή έχουν ήδη καταθέσει δικαιολογητικά αγοράς γυαλιών οράσεως προς αποζημίωση» αναφέρει ο κ. Μπερσίμης σε σχετική ανακοίνωση.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *