ροή ειδήσεων

Γνωρίζετε τους λόγους που οι πιστοί παίρνουν σκούπες στον Πανορμίτη;



Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν κάποιος πηγαίνει στην Ιερά Μονή του Πανορμίτη βλέπει πολλούς πιστούς να κρατάνε στα χέρια τους σκούπες τις οποίες εναποθέτουν μπροστά στην εικόνα του Μεγαλόχαρου! Και βέβαια, οι περισσότεροι θα γνωρίζουν τον λόγο. Όμως, είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, που, ενδεχομένως, να μην έτυχε να τον μάθουν!

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα λέγονται, για τον Πανορμίτη, πρόκειται για έναν Άγιο που έχει μια "προσφιλή" ασχολία: Να σκουπίζει τις αμαρτίες των ανθρώπων! Έτσι, για να μπορεί να κάνει ο Μεγαλόχαρος τη «δουλειά» του, οι πιστοί συνηθίζουν να κάνουν τάματα παίρνοντάς του, κυρίως, σκούπες!



Αλλά, σ΄ όλη αυτή την "ιστορία", υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό:
Συγκεκριμένα, όπως λένε οι παλιοί Συμιακοί, δεν θα πρέπει να "τολμήσει" κανείς, να μην του πάρει κάποια σκούπα, (ή οποιοδήποτε άλλο τάμα), γιατί ο Άγιος δεν... χαρίζεται! Μέχρι και τα καράβια δεν αφήνει να φύγουν!


Αφήστε που... συνηθίζει να εμφανίζεται μέχρι και στα όνειρα εκείνων που αθέτησαν τις υποσχέσεις τους ή δεν του πήραν κάποιο τάμα που έκαναν! Και μόνο όταν του το πας σ΄ αφήνει πλέον ήσυχο!


Φυσικά, όλα αυτά είναι κάτι που τα επιβεβαιώνουν τόσο οι Συμιακοί όσο και οι Ροδίτες καθώς, όπως επικαλούνται, είτε έχει συμβεί στους ίδιους ή σε κάποιον από τους συγγενείς και τους φίλους τους.


Δεν απομένει, λοιπόν, να είστε προσεκτικοί, κι αν τύχει και τάξετε μια σκούπα ή κάποιο άλλο τάμα, να του το πάρετε για να τα έχετε καλά μαζί του!..






http://topika-nea.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *