ροή ειδήσεων

Capsis: Το επιχειρηματικό ταξίδι του Νίκου Κούτρα από την Κω στη Ρόδο

Το Akti Palace


Κως και Ρόδος, δύο από τα κορυφαία νησιά των Δωδεκανήσων, διαθέτουν πλέον ένα ακόμη θετικό κοινό στοιχείο στην εξέλιξη των τουριστικών τους υποδομών: τον κ. Νίκο Κούτρα, έναν επιχειρηματία- “οραματιστή” που τον χαρακτηρίζει η ευστοχία και η αποτελεσματικότητα στις αποφάσεις από τη μία πλευρά, η απλότητα και η “ζεστασιά” στις προσωπικές του συναναστροφές από την άλλη. Αυτή ακριβώς η προσέγγιση στο ανθρώπινο στοιχείο ήταν που οδήγησε στη μετεξέλιξη της ομολογουμένως επιτυχημένης πορείας του από τον κατασκευαστικό κλάδο στον ξενοδοχειακό: ο κ. Κούτρας δεν αρκούταν πλέον μόνο στο να “κτίζει”, το νέο του όραμα ήταν να κτίζει μεν, αλλά και να φιλοξενεί.

Η υλοποίηση του σχεδίου του ξεκίνησε το 2011, με την πλήρη ανακαίνιση του Akti Beach Club στην περιοχή Θολάρι, μόλις 4 χιλιόμετρα από τα Καρδάμαινα της Κω.

Το ξενοδοχείο απλώνεται σε 85.000 τ.μ. επίπεδων ανθόκηπων, διαθέτει διώροφες κτιριακές εγκαταστάσεις που σέβονται την αισθητική του φυσικού περιβάλλοντος, 8 πισίνες εκ των οποίων οι 3 είναι παιδικές, πλήρεις υπηρεσίες εστίασης, άθλησης και ψυχαγωγίας. Εκτός από τις θαλασσινές απολαύσεις ,η τοποθεσία προσφέρει και την αναζωογονητική αίσθηση του βουνού. Καλοδεχούμενο χαρακτηριστικό είναι ότι ο βόρειος άνεμος φυσάει πάντοτε πίσω από τους επισκέπτες, διασφαλίζοντας έτσι την εύκολη πρόσβαση στην ατέλειωτη, αμμώδη παραλία.

Σε φυσική συνέχεια με το Akti Beach Club, εκτείνεται το παραθαλάσσιο ξενοδοχείο πέντε αστέρων Akti Palace του ιδίου επιχειρηματία, το οποίο αποτελείται από 15 πολυτελή κτίρια διάσπαρτα γύρω από τα 35.000 τ.μ των κήπων. Με τα μονοπάτια και τις πλατείες του ,το ξενοδοχείο δίνει την αίσθηση μικρού, σύγχρονου χωριού δωδεκανησιακής αρχιτεκτονικής. Καινοτομία θεωρείται η ολονύχτια λειτουργία του κεντρικού εστιατορίου, αφού στη σκέψη του επιχειρηματία αναλύονται όλες οι ενδεχόμενες ανάγκες και επιθυμίες των ταξιδιωτών, όπως για παράδειγμα οι άτακτες ώρες των αφίξεων και αναχωρήσεων. Με αυτόν τον τρόπο, η ελληνική φιλοξενία βιώνεται οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο εικοσιτετράωρο. Εκτός των άλλων, το ξενοδοχείο διαθέτει τρία θεματικά εστιατόρια ελληνικής κουζίνας, ασιατικής κουζίνας και θαλασσινών, των οποίων η ποικιλία και ο τρόπος παρουσίασης εντυπωσιάζουν κάθε φορά, κερδίζοντας επάξια τον επισκέπτη.

Η Κως με τη μοναδική της ενέργεια, την πλούσια ιστορία και τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές που απαντώνται από το βορειότερο μέχρι το νοτιότερο σημείο της, ολοκληρώνει τη γενναιόδωρη φιλοξενία της προσφέροντας σύγχρονες τουριστικές υποδομές υψηλής ποιότητας.

Συνεπώς, έχοντας στο ενεργητικό του δύο εξαιρετικές ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες λειτουργούν απρόσκοπτα και ανοδικά, τα δείγματα γραφής του επιχειρηματία στον ξενοδοχειακό χώρο θα μπορούσαν να θεωρηθούν υπόσχεση για την αναβίωση του νεοαποκτηθέντος Capsis στη γειτονική Ρόδο. Το ξενοδοχείο των 48.500 τ.μ που χτίστηκε τη δεκαετία του '70 στην παραλία της Ιξιάς στην Ιαλυσό και έκτοτε γνώρισε μεγάλες δόξες, έχει βραβευτεί στο παρελθόν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κυρίως για τις συνεδριακές του υποδομές. Η φιλοσοφία και ο τρόπος εκτέλεσης των σχεδίων του κ. Κούτρα, φαίνεται να είναι τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για μια εκ νέου δυναμική πορεία του Capsis στον ξενοδοχειακό χάρτη του νησιού.

TornosNews.gr 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *