ροή ειδήσεων

COSMOTE: Ρεκόρ στην κίνηση data φέτος το καλοκαίρι - τετραπλασιάστηκε η κίνηση μέσω 4G, 4G+



Ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων κατέγραψε φέτος το καλοκαίρι το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE, με τη συνολική κίνηση το τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου να φτάνει τα 1,5 petabytes , υπερδιπλάσια (+125%) σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Εντυπωσιακή είναι η αύξηση στην κίνηση μέσω των δικτύων 4G και 4G+ της COSMOTE, της τάξης του 330% σε σχέση με το 2016. Σύμφωνα με τα στοιχεία της COSMOTE, από τις 12 Αυγούστου έως και το Δεκαπενταύγουστο, η κίνηση mobile data μέσω 4G και 4G+ έφτασε τα 900 terabytes, που αντιστοιχεί στο 60% της συνολικής κίνησης δικτύου.

Συνολικά, από το τέλος Ιουλίου έως σήμερα, η κίνηση δεδομένων ξεπέρασε τα 6,5 petabytes, υπερδιπλάσια σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στη σημαντική αυτή άνοδο συνέβαλε, μεταξύ άλλων, η διάθεση των νέων πακέτων GIGA NOW, τα οποία παρέχουν στους συνδρομητές πολλά giga, όποτε τα χρειάζονται και για όποια χρήση επιθυμούν, πιο οικονομικά από ποτέ, σπάζοντας τους κανόνες στο Mobile Internet.



Πρώτες στην κίνηση data οι Κυκλάδες

Πρώτες σε κίνηση data αναδείχθηκαν φέτος οι Κυκλάδες, όπου καταναλώθηκε το 7% της συνολικής κίνησης του δικτύου από τις 25/7 έως τις 15/8, ενώ ακολουθεί η Χαλκιδική με ποσοστό 5%. Και στους δύο προορισμούς, η αύξηση στην κίνηση δεδομένων κινήθηκε στο 130%, σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι.

Τη μεγαλύτερη αύξηση στην κίνηση data σημείωσαν η Κως (+270%), το Ρέθυμνο (+250%), η Ρόδος (+250%), τα Χανιά (+220%), το Ηράκλειο (+210%) και η Κέρκυρα (+190%).

Πρωταθλητής στην κίνηση το Instagram, ακολουθούν Youtube & Facebook

Την πρώτη θέση φέτος, σε επίπεδο κίνησης data, στην Ελλάδα κατέλαβε για πρώτη φορά το Instagram. Το τελευταίο 20ήμερο, το Instagram «απορρόφησε» το 22% της συνολικής κίνησης data. Ακολούθησαν το Youtube με 21% και το Facebook με 17%. Πτώση σημειώθηκε στο web browsing, που από 21% πέρυσι, φέτος έφτασε στο 5%.

Υπερ-τετραπλασιάστηκε η κίνηση roaming

Εντυπωσιακή αύξηση, που ξεπέρασε το 400%, σημείωσε φέτος και η κίνηση data roaming, μέσω του δικτύου της COSMOTE, γεγονός που αποδίδεται στη διάθεση των υπηρεσιών roaming χωρίς επιπλέον χρέωση στις χώρες εντός του Ενιαίου Οικονομικού Χώρου της Ε.Ε. Βάσει των στοιχείων για την περίοδο 25/7-15/8, οι περισσότεροι ξένοι επισκέπτες προέρχονται από την Ιταλία, την Γερμανία, την Αγγλία και την Γαλλία.
Η COSMOTE έχει συνεργασία για LTE roaming με περισσότερα από 130 δίκτυα, παγκοσμίως.

Ο Όμιλος ΟΤΕ επενδύει σε υποδομές νέας γενιάς και αναβαθμίζει συνεχώς τα δίκτυά του για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους πελάτες του. Τα δίκτυα COSMOTE έχουν την μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη στη χώρα, με το 4G δίκτυο να καλύπτει το 97% του πληθυσμού και το 4G+, για ταχύτητες έως 500 Mbps, το 86%.

1 petabyte=1000 terabytes

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *