ροή ειδήσεων

Eκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: «Καμίνι» η χώρα το Σαββατοκύριακο



Nέο κύμα καύσωνα βρίσκεται προ των πυλών με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 41 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Πιο αναλυτικά, τις επόμενες ώρες η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή μικρή άνοδο με τη μέγιστη τιμή της να φτάσει κατά τόπους:

1. Σήμερα Παρασκυή

Στα δυτικά ηπειρωτικά τους 39 βαθμούς Κελσίου
Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς Κελσίου
Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς Κελσίου
Στα Νησιά του Ιονίου τους 36 βαθμούς Κελσίου

2. Το Σαββατοκύριακο (05-08-2017 και 06-08-2017)

Στα δυτικά ηπειρωτικά τους 40 και κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου ΔΥΤΙΚΑ
Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου
Στα νησιά του Ιονίου τους 37 βαθμούς Κελσίου

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία θα διατηρηθούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες μέχρι τα μέσα τουλάχιστον της επόμενης εβδομάδας.
H πρόγνωση για σήμερα

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κυρίως στις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη και μετά το μεσημέρι αυξημένες νεφώσεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017. Παράλληλα, το μελτέμι θα συνεχίσει να πνέει στο Αιγαίο, ενώ στα δυτικά και βόρεια τμήματα θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες.


Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 22 έως 40 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 24 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 21 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει τους 34 βαθμούς), 23 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Κεντρικό Αιγαίο τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό Αιγαίο και τη θάλασσα Ρόδου όπου θα πνέουν ασθενείς άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κυρίως το απόγευμα περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και αρκετή ζέστη περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *