ροή ειδήσεων

Στη Ρόδο το ιστορικό πλοίο «Palinuro» του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού



Στη Λάρνακα θα μεταβεί το εκπαιδευτικό ιστιοφόρο πλοίο Palinuro, στις 28 Αυγούστου, αναχωρώντας από τον Πειραιά, στο πλαίσιο του 53ου εκπαιδευτικού ταξιδιού ναυτικών δοκίμων της Ιταλικής Σχολής Υπαξιωματικών του Τάραντο (Taranto).

Η παρουσία του Palinuro στην Κύπρο φανερώνει τις στενές σχέσεις μεταξύ Ιταλίας και Κύπρου στον τομέα της Άμυνας, σε συνέχεια και της επίσημης επίσκεψης της Ιταλίδας υπουργού Άμυνας, Ρομπέρτα Πινόττι (Roberta Pinotti), στις 31 Ιουλίου.

Η επίσκεψη του πλοίου θα δώσει την ευκαιρία για συζητήσεις μιας πιθανής συνεργασίας μεταξύ του ιταλικού και του κυπριακού Ναυτικού.

Το Palinuro, ένα από τα πιο διάσημα ιταλικά πλοία, το οποίο έχει κατασκευαστεί το 1934 και χρησιμοποιείται από το 1955, ως εκπαιδευτικό πλοίο, από εκατοντάδες Ιταλούς δόκιμους που ξεκινούν την καριέρα τους από το κατάστρωμα, μαθαίνοντας τη ναυτιλιακή τέχνη.

Το εκπαιδευτικό ταξίδι αποτελεί ένα βασικό κομμάτι της εκπαίδευσης των δοκίμων και συμπληρώνει την ακαδημαϊκή μόρφωση που δέχονται κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Το πλοίο Palinuro έχει διατηρήσει άψογα την μεγαλειώδη αρχική τους εικόνα και είναι ενταγμένο στον σύλλογο με την «αφρόκρεμα» πλοίων vintage.

Κατά τη διάρκεια των πολλών δεκαετιών ζωής του, έχει διανύσει περισσότερα από 300.000 ναυτικά μίλια, περνώντας από μεγάλα λιμάνια της Μεσογείου και της Βόρειας Ευρώπης.

Το τελευταίο κεφάλαιο της πλούσιας ιστορίας του είναι η συνάντηση μεταξύ του Ιταλού πρωθυπουργού Τζεντιλόνι, του Γάλλου Προέδρου Μακρόν και της Γερμανίδας καγκελάριου, Μέρκελ, που φιλοξένησε πρόσφατα.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πλοίου είναι εξίσου εντυπωσιακά: τρεις ιστοί άνω των 35 μέτρων, 1.000 τετραγωνικά μέτρα εμβαδόν και 15 πανιά διαφόρων τύπων που καλύπτουν τρία καταστρώματα.

Το πλοίο θα παραμείνει στην Λάρνακα μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να το επισκεφθεί και να ξεναγηθεί σε αυτό.

Από την Λάρνακα το πλοίο θα αναχωρήσει για την Ρόδο, προτού επιστρέψει στην Ιταλία στο Portoferraio, στο νησί Elba.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *