ροή ειδήσεων

Sun: Οργισμένη «κραυγή» από πολλές χώρες για τα καμώματά των βρετανών τουριστών



Η Μεσόγειος είναι ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών για πολλούς Βρετανούς τουρίστες.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος oi τουρίστες έρχονται στα ελληνικά -και όχι μόνο- νησιά, απολαμβάνοντας υπέροχες παραλίες, ενώ επιδίδονται σε ξέφρενη διασκέδαση.



Οι βρετανοί τουρίστες βρίσκουν πολύ φθηνά πακέτα διακοπών, πίνουν μεθούν και προκαλούν καυγάδες. Όλα στο όνομα μιας ξέφρενης διασκέδασης, χωρίς κανένα περιορισμό. Με αφορμή τις σκηνές ντροπής που κάνουν το γύρο του διαδικτύου η εφημερίδα The Sun δημοσίευσε ένα άρθρο που τους «αδειάζει» για την ανάρμοστη συμπεριφορά τους.

Σε πολλά ελληνικά νησια όπως η κρητη η Ζάκυνθος η Κέρκυρα η Ρόδος αλλα και η Μύκονος οι κάτοικοι διαμαρτήρονται στους αρμόδιους φορείς να περιοριστεί η προέλευση τουριστων και να υπάρχει μεγαλύτερη αστυνομική φύλαξη στα σοκάκια «διασκέδαση».



Ο «τουρισμός του αλκόολ» φαίνεται πως έχει «κουράσει» τουριστικές περιοχές σε όλη την Ευρώπη.
Ισπανία



Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Μαγιόρκα, της οποίας ο δήμαρχος, πριν από λίγες ημέρες, ανακοίνωσε την απόφαση της τοπικής κοινωνίας να προωθήσει ένα άλλο μοντέλο τουρισμού. Πολλοί τουρίστες, κυρίως Γερμανοί και Βρετανοί σε αυτήν την περίπτωση, επισκέπτονται το νησί των Βαλεαρίδων αποκλειστικά για τα ξέφρενα πάρτι, το αλκοόλ και τα επεισόδια.

«Αυτού του είδους οι τουρίστες δεν είναι ευπρόσδεκτοι πια στο νησί», ανέφερε ο Άντονι Νογκουέρα, δήμαρχος της πρωτεύουσας του νησιού, ο οποίος επισήμανε και την εμφάνιση των νεοναζί τουριστών, που έρχονται στο νησί για να προκαλέσουν φασαρίες. «Δεν είμαστε γενικά και αορίστως κατά του τουρισμού, το αντίθετο. Θέλουμε τουρίστες που έρχονται στη Μαγιόρκα για να απολαύσουν τη θάλασσα και όλα όσα τους προσφέρει το νησί». Για τον λόγο αυτό η Πάλμα βρίσκεται σε επαφές με το γερμανικό προξενείο με στόχο μια κοινή καμπάνια προώθησης της «άλλης» εικόνας του νησιού.
Ιταλία



Η Ρώμη εξετάζει τώρα τον περιορισμό των επισκεπτών της «αιώνιας πόλης», ενώ οι αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν εκδώσει νέα πρόστιμα για κακή συμπεριφορά, όπως για παράδειγμα οι βουτιές στο περίφημο σιντριβάνι της πόλης .

Ο δήμαρχος της Ρώμης, Βιργινία Ράγκι, δήλωσε ότι οι άνθρωποι πικνίκ ή κάμπινγκ στα βάθρα των σιντριβάνιων, βάζοντας τα πόδια τους στο νερό ή πηγαίνοντας για κολύμπι θα επιβληθούν πρόστιμα μέχρι 240 ευρώ.



Οι κάτοικοι της Βενετίας διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στον ανεξέλεγκτο τουρισμό, με ένα banner με τίτλο "Το μέλλον μου είναι η Βενετία".

Ομάδες αγωνίζονται για ένα ανώτατο όριο για τουριστικά καταλύματα. Επίσης διαμαρτύρονται για τα "σκουπίδια και το θόρυβο" και λένε ότι η πόλη έχει «χάσει την ταυτότητά της».

newpost

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *