ροή ειδήσεων

2η έκθεση των αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου



Η πολυδιάστατη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων επισημοποιήθηκε κατόπιν μίας σειράς επαφών, αρχής γενομένης το 2015. Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου είχε συνδιοργανώσει στις 24 Οκτωβρίου 2015 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου το 1ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού το οποίο είχε προσελκύσει 450 συνέδρους.

Κατόπιν, στις αρχές του 2017 ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ Γιώργος Σκιαδόπουλος είχε επαφές στην πρωτεύουσα με το Υπουργείο, παρουσιάζοντας το σύνολο των δράσεων που προετοιμάζει τα τελευταία 2 χρόνια ο Σύλλογος για τους επόμενους μήνες. Θα δοθούν ανακοινώσεις σύντομα.

Επίσης σημειώνεται ότι πριν από λίγους μήνες το Υπουργείο παραχώρησε την αίθουσας του χώρου εκδηλώσεων του Ι.Ε.Κ. Ρόδου που στεγάζεται στο ξενοδοχείο «Θέρμαι» για τις ανάγκες της Έκθεσης, πιστοποιώντας την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ Υπουργείου και ΣΑΔ.

Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο «ΘΕΡΜΑΙ» στις 17:30, ενώ την ημέρα των εγκαινίων θα δοθούν εξαιρετικές ομιλίες. Η πολυποικιλότητα της θεματολογίας των εισηγήσεων είναι ενδεικτική του πλούτου και του εύρους της Δωδεκανήσιας Αρχιτεκτονικής.

Αναλυτικά οι τίτλοι των εισηγήσεων:

· κ. ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΞΑΝΘΗΣ - «Η τουριστική αφίσα: τέχνη ή εργαλείο?»

Προϊστάμενος Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Δωδεκανήσου Υπουργείου Τουρισμού

· κ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΝΩΛΑ - «Αρχιτεκτονική και πόλη»

Προϊσταμένη του τμήματος Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δωδεκανήσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

· κ. ΧΑΡΗΣ ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ - «Η συμβολή της αρχιτεκτονικής στην αναβάθμιση του αστικού τοπίου»

Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πολεοδομικών Εφαρμογών Δήμου Ρόδου

· κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΕΝΕΡΗΣ - «Περιβαλλοντικό Δίκαιο. Από τη θεωρία στη Πράξη.»

Προϊστάμενος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Δωδεκανήσου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

· κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΥΔΑΚΗΣ - «Νεότερα Μνημεία της Δωδεκανήσου»

Προϊστάμενος Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου Υπουργείου Πολιτισμού

· κ. ΑΝΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ - «Η Παλιά Πόλη σήμερα»

Προϊσταμένη Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων Δήμου Ρόδου

· κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΝΟΥΣΟΥ ΝΤΕΛΛΑ - «1997-2017. Τρία βραβεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Europa Nostra στα μνημεία της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου»

Αναπληρώτρια Πρόεδρος Επιτροπής Παρακολούθησης Μνημείων Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου

· κ. ΕΦΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΔΟΥ - «Σχεδιασμός διαδραστικών διαδρομών αυτοξενάγησης στο ιστορικό κέντρο της Κω»

Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κω

Την οργάνωση της Έκθεσης έχουν αναλάβει τους τελευταίους μήνες η κ Μίκα Μιχαλάκη, ο κ Μάνος Γερακιός και ο κ Γιώργος Σκιαδόπουλος.

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου ευχαριστεί δημόσια την κ Μιχαλάκη και τον κ Γερακιό, μέλη του Συλλόγου και υπαλλήλους των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, οι οποίοι είχαν επιμεληθεί με επιτυχία στις αρχές του έτους την 1η Έκθεση Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού που έχει πραγματοποιηθεί στη Ρόδο. Η Έκθεση –η οποία ήταν ιδιαίτερα απαιτητική- αφορούσε την ανάπλαση της πλατείας Γαβριήλ Χαρίτου (100 Χουρμαδιών). Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, ο τρόπος που θα εκτεθούν οι πινακίδες θα διαφέρει από την προηγούμενη Έκθεση, καθότι η αρχιτεκτονική και οι ανάγκες του χώρου επιτάσσουν εναλλακτικό τρόπο παρουσίασης των πινακίδων.

Τους συμμετέχοντες της Έκθεσης ευχαρίστησε δημόσια ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Σύλλογος, η καταγραφή και δημοσιοποίηση του Αρχιτεκτονικού έργου έχει ιδιαίτερη σημασία ειδικά κατά την τρέχουσα περίοδο, στην οποία ο κλάδος βάλλεται συνεχώς και αδίκως. Οι συμμετέχοντες είναι οι:

κ ΑΔΑΜΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, κ ΒΑΡΔΕΛΗ ΦΕΡΕΝΙΚΗ, κ ΓΙΑΝΝΙΚΟΥΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, κ ΔΡΟΣΟΥ ΕΛΙΝΑ, κ ΖΑΡΙΦΗΣ ΝΙΚΟΣ, κ ΖΕΡΒΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, κ ΚΑΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, κ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, κ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, κ ΜΑΚΕΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, κ ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΠΑΝΟΣ, κ ΝΤΕΛΛΑ ΑΛΕΞΙΑ, κ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΕΛΕΝΗ, κ ΠΕΡΝΑΡΗ ΒΑΝΑ, κ ΠΕΤΡΑΣ ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ, κ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, κ ΣΟΦΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, κ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ, κ ΧΑΜΨΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, κ ΧΑΤΖΑΤΟΓΛΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ, κ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΝΟΣ.

Την Έκθεση συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου με τον Δήμο Ρόδου (ΔΟΠΑΡ και Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου) .

Την επιμέλεια της Ημερίδας έχει αναλάβει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, και συγκεκριμένα οι αρχιτέκτονες κ Γιώργος Σκιαδόπουλος, κ Γιώργος Περνάρης, κ Αναστασία Μαργιέ, κ Νίκος Παπαγρηγορίου και κ Γιάννης Ματσαμάς.

TornosNews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *