ροή ειδήσεων

ΡΟΔΟΣ - Εντός του 2017 ο διαγωνισμός για το Καρνάγιο



Μέχρι το τέλος του 2017 θα έχει βγει στον «αέρα» η προκήρυξη του διεθνή διαγωνισμού για την ανάθεση τουΚαρνάγιου σε ιδιώτη. Όπως εκτιμάται ο ανάδοχος- ιδιώτης που θα αναλάβει την διαχείριση και εκμετάλλευση του Καρνάγιου για 50 χρόνια θα πρέπει να επενδύσει 5 εκατομμύρια ευρώ για την εκτέλεση των έργων και των άλλων παρεμβάσεων που απαιτούνται να γίνουν για να μπορεί να λειτουργεί ως Κέντρο Επισκευής Πλοιαρίων στην περιοχή Καναμάτ Δήμου Ρόδου.

Στην συνεδρίαση του ,το διοικητικό συμβούλιο του δημοτικού λιμενικού ταμείου νότιας Δωδεκανήσου που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή εκτός από την εκτέλεση διαφόρων λιμενικών έργων που θα αποφασίσει θα εγκρίνει και το πρακτικό της επιτροπής του διαγωνισμού που διεξήχθη προ ημερών για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν δύο ενδιαφερόμενοι και επειδή ήταν μειοδοτικός προκρίθηκε και επιλέχθηκε όποιος προσέφερε την καλύτερη και συμφέρουσα προσφορά.

Ο τεχνικός σύμβουλος που θα πιάσει άμεσα δουλειά εντός 60 ημερών θα συντάξει και θα ολοκληρώσει τα τεύχη διακήρυξης του διαγωνισμού η διακήρυξη του οποίου θα βγει στον «αέρα» μέχρι το τέλος του 2017 .

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Το Βήμα της Δωδεκανήσου» ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου νότιας Δωδεκανήσου Μιχάλης Χριστοδούλου , μέχρι το τέλος του 2017 θα έχει βγει στον «αέρα» η προκήρυξη του διεθνή διαγωνισμού για την ανάθεση του Καρνάγιου σε ιδιώτη. Ο τεχνικός σύμβουλος που θα προσληφθεί από το λιμενικό ταμείο θα ετοιμάσει τα τεύχη δημοπράτησης του έργου σε δύο μήνες που όταν αξιοποιηθεί ,όπως προβλέπεται ,θα δώσει νέα αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή αλλά και στην πόλη της Ρόδου ,καθώς θα συμβάλει στην μέγιστη αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της σε συνδυασμό βέβαια και με την ήδη λειτουργία της Μαρίνας.

Ακόμη ένα σημαντικό έργο για το νησί της Ρόδου, το Καρνάγιο, δρομολογήθηκε από το λιμενικό ταμείο και άνοιξε ο δρόμος της αξιοποίησης του . Να σημειωθεί ότι, επί θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής το έργο «κόλλησε» λόγω των παρατηρήσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο . Όμως όλο αυτό το χρονικό διάστημα που ακολούθησε έτρεξαν όλες οι μελέτες για το διεθνή διαγωνισμό ανάδειξης του ιδιώτη που θα αναλάβει την ολοκλήρωση και την λειτουργία του.

Όπως εκτιμάται αν όλα κυλήσουν ομαλά τα επόμενα δύο χρόνια ο χώρος του Καναμάτ θα αξιοποιεί ως Καρνάγιο και όχι απλά ως «ταρσανά» που λειτουργεί σήμερα από τον ιδιώτη που το ανέλαβε προσωρινά . Μετά από τη διενέργεια διαγωνισμού από το λιμενικό ταμείο η εταιρία «A1 Yacht Trade Consortium» εκμίσθωσε τον χώρο έκτασης 65 χιλιάδων τ.μ από τον Νοέμβριο του 2015 και για 35 μήνες έναντι μηνιαίου μισθώματος 3.000 ευρώ.

Ήδη στο Καρνάγιο από τον περασμένο Ιανουάριο που ξεκίνησε την λειτουργία του πολλοί ιδιοκτήτες σκαφών το επέλεξαν για την ανέλκυση- καθέλκυση, φύλαξη και συντήρησης τους.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *