ροή ειδήσεων

Bρετανικός τουρισμός: Τέλος η Ιμπιζα- Σε Κω & Ζάκυνθο χτυπά η καρδιά της διασκέδασης



Η φήμη της Ιμπιζα ως του απόλυτου νεανικού προορισμού διασκέδασης στην Ευρώπη φαίνεται ότι ξεφτίζει, καθώς προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες μεγαλύτερης ηλικίας. Αντίθετα η Κως και η Ζάκυνθος κερδίζουν έδαφος στους νεαρούς με μικρό budget και ενδιαφέρον για τη νυχτερινή διασκέδαση.

Σύμφωνα με έρευνα της Thomas Cook στις κρατήσεις για Ιμπιζα της τελευταίας 5ετίας, μεγαλύτερης ηλικίας ταξιδιώτες, άνω των 30 ετών, έχουν αντικαταστήσει νεαρότερους άλλων εποχών. Μία στις 6 κρατήσεις την τελευταία 5ετία, έχει αντικατασταθεί από ταξιδιώτες ηλικίας 30-39 ετών.

Επιπλέον, καταγράφεται αύξηση 6% στις οικογενειακές διακοπές στην Ιμπιζα, καθώς οι ταξιδιώτες που την προτιμούσαν μεγάλωσαν και πέρασαν σε άλλη φάση της ζωής τους, συνεχίζοντας όμως να προτιμούν τον αγαπημένο τους προορισμό.

Οι έντονοι ρυθμοί διασκέδασης της δεκαετίας του 90’ έχουν δώσει τη θέση τους σε πιο χαλαρούς, ώστε να ταιριάζουν στις μεγαλύτερες ηλικίες που επισκέπτονται πλέον την Ιμπιζα, επισημαίνει ο Tony Hopkins της Thomas Cook στη βρετανική εφημερίδα The Sun.

Aντίθετα, έδαφος κερδίζουν Κως και Ζάκυνθος, με τις κρατήσεις των βρετανών ηλικίας 25 ετών να έχουν διπλασιασθεί και των άνω των 50 ετών να μειώνονται.

Ετσι, η Καρδάμαινα της Κω και ο Λαγανάς της Ζακύνθου συγκαταλέγονται αυτή τη στιγμή, στα δημοφιλέστερα «καυτά» σημεία νυχτερινής διασκέδασης στην Ευρώπη, με προσιτές τιμές.



TornosNews.gr 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *