ροή ειδήσεων

Ποια επιδόματα κόβει η γ’ αξιολόγηση



Ραγδαίες αλλαγές δρομολογούνται στα επιδόματα τέκνων, τριτέκνων και πολυτέκνων που χορηγεί ο ΟΓΑ σε περισσότερους από 800.000 δικαιούχους, αλλά και στα επιδόματα αναπηρίας που καταβάλλονται όχι από τα Ταμεία, αλλά από τις διάσπαρτες υπηρεσίες πρόνοιας δήμων και περιφερειών (και που με το νέο νόμο 4488/2017 περνούν και αυτά στη δικαιοδοσία του ΟΓΑ από το 2018).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, οι αλλαγές που ήδη έχουν συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας θα αναδιατάξουν πλήρως τις παροχές αυτές με στόχο να εξοικονομηθούν 240 εκατ. ευρώ σε μόνιμη βάση από το 2018 και μετά.

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε με το τρίτο Μνημόνιο να αλλάξει τους όρους χορήγησής τους και να εξοικονομήσει περί τα 240 εκατ. ευρώ και οι δανειστές θα υποδείξουν τι θα αλλάξει, με οδηγό τη δεύτερη και οριστική έκθεση που θα πάρει το υπουργείο Εργασίας από τα κλιμάκια της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σε ό,τι αφορά τα επιδόματα τέκνων, εξετάζεται- σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της πρώτης έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας- η ενοποίηση του ειδικού ετήσιου επιδόματος ύψους 500 ευρώ ανά τέκνο που παίρνουν τρίτεκνοι και πολύτεκνοι σε ένα ενιαίο επίδομα με χαμηλότερα εισοδηματικά κριτήρια.

Τρία σενάρια εξετάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας. Να πέσουν τα εισοδηματικά όρια και μαζί να μειωθούν τα ποσά επιδόματος που θα λαμβάνουν όσοι έχουν τρία και άνω παιδιά, να μειωθούν τα εισοδηματικά όρια, χωρίς να αλλάξουν τα ποσά ή να μειωθούν πολύ τα όρια εισοδήματος- σχεδόν στο μισό από σήμερα- ώστε αυτά που θα χάσουν οι σημερινοί δικαιούχοι να διοχετευτούν σε οικογένειες με ένα και δύο παιδιά.

Το τρίτο σενάριο είναι το βασικό που προτείνει η Παγκόσμια Τράπεζα και είναι πιο κοντά στις κυβερνητικές επιδιώξεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Επιπλέον, η κυβέρνηση θα περικόψει κατά 50% την ετήσια δαπάνη για το επίδομα θέρμανσης, σύμφωνα με δέσμευση που ανέλαβε με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο που υπέγραψε τον περασμένο Ιούνιο. Στο πλαίσιο αυτό θα προχωρήσει από τον φετινό Οκτώβριο στον επανασχεδιασμό του καθεστώτος χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, με τη θέσπιση πιο αυστηρών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων ή και με την επιβολή μειώσεων στο ύψος του επιδόματος ανά λίτρο αγοραζόμενου πετρελαίου θέρμανσης. Το αποτέλεσμα θα είναι το επίδομα αυτό να το λαμβάνουν πολύ λιγότερα νοικοκυριά ενδεχομένως δε και σε χαμηλότερο ύψος. Η περικοπή του επιδόματος θα ισχύσει από την επόμενη περίοδο καταβολής που ξεκινά θεωρητικά από τις 15 Οκτωβρίου 2017 αλλά πρακτικά από το τέλος Δεκεμβρίου 2017 ή τις αρχές Ιανουαρίου 2018 και λήγει στις 30 Απριλίου 2018.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/9/17 00:19

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.-ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ.ΓΙΑΥΤΟ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10.000 ΕΥΡΟ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ 25 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ..ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.ΕΓΩ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΚΕΝΤΡΩΟΣ ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ.ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΑΣ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΝ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ.ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΛΛΟΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ.-ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ-ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-ΜΠΑΣΚΕΤ-SURVIVOR-ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ-ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *