ροή ειδήσεων

Συνέντευξη Τύπου για την αναβίωση των αγώνων σε Τατόι και Ρόδο



Το σωματείο «Διέλπις Περί Αγώνων» και η Startline έδωσαν Συνέντευξη Τύπου με στόχο την παρουσίαση του οράματος για την αναβίωση των δύο σπουδαίων για τη χώρα μας αγώνων ταχύτητας, που έχει την στήριξη του Υπουργείου Άμυνας και του Δήμου Ρόδου.

Δύο μεγάλες εκδηλώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα φιλοξενήσουν σε λιγότερο από ένα μήνα το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοΐου και η Ρόδος, που όπως ξέρουμε όλοι είναι δύο τόποι που έχουν γράψει την δική τους ιστορία τις δεκαετίες του '60 και του '70 στους ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου. Ο αγώνας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοΐου είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 8 Οκτωβρίου 2017, ενώ στις 29 του ίδιου μήνα το αεροδρόμιο των Μαριτσών θα υποδεχθεί την αντίστοιχη εκδήλωση στη Ρόδο, καθώς δεν στάθηκε εφικτό αυτή να γίνει στους δρόμους της πόλης όπως ήταν το αρχικό όραμα των εμπνευστών της αναβίωσης.



Τους ανθρώπους των μέσων ενημέρωσης υποδέχθηκε ο συντονιστής της Συνέντευξης Τύπου δημοσιογράφος κ. Παύλος Αλέπης, ενώ στη συνέχεια πήρε το λόγο ο δήμαρχος της Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της ένταξης των αγώνων αυτοκινήτου του νησιού στις τουριστικές υπηρεσίες που προσφέρει το σμαραγδένιο νησί στους επισκέπτες του. Ακολούθησε ο διευθύνων σύμβουλος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών κ. Βασίλης Αποστολόπουλος, που αναφέρθηκε στην στρατηγική συνεργασία που έχει αναπτύξει με το σωματείο «Διέλπις Περί Αγώνων», ενώ ο εκπρόσωπος του τελευταίου κ. Παπαθεοδώρου δήλωσε αισιόδοξος για την επιτυχία του εγχειρήματος, αλλά και για την αίσια έκβαση που μπορεί να έχει η προσπάθεια της διεξαγωγής ενός αγώνα της Formula 1 στην Ελλάδα. Στο παριστάμενο κοινό μίλησαν επίσης ο κ. Θεόδωρος Χαραγκιώνης εκ μέρους του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου και ο κ. Πασσαλής εκ μέρους της ΟΜΑΕ. Στους χορηγούς-στυλοβάτες του όλου εγχειρήματος συμπεριλαμβάνονται η Εθνική Ασφαλιστική και η Coral.



Σύμφωνα με όσα είπαν οι προαναφερόμενοι, στους δύο αγώνες θα λάβουν μέρος σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα, χωρισμένα ανά κατηγορίες (όπως για παράδειγμα η Formula Gloria και το Ενιαίο), ο ακριβής προσδιορισμός των οποίων θα ανακοινωθεί στους ενδιαφερόμενους τις επόμενες ημέρες. Στην αναβίωση των αγώνων ταχύτητας σε Τατόι και Ρόδο θα λάβουν μέρος και ιστορικά αυτοκίνητα, με τα οποία θα ανοίξει το event της Ρόδου με τη διεξαγωγή regularity το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου κάτω από τα τείχη της πόλης. Στο Τατόι όπως είναι γνωστό η παλιά διαδρομή στο πίσω κομμάτι έχει χαθεί από χρόνια, οπότε μένει ο κλασικός αεροδιάδρομος, στον οποίο έχει σχεδιαστεί διαδρομή μήκους 3.650 μέτρων με 18 συνολικά στροφές. Στο αεροδρόμιο των Μαριτσών, όπου διεξάγονταν αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας στα τέλη της δεκαετίας του '70 και τη δεκαετία του '80, θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες εργασίες για την βελτίωση του ασφαλτοτάπητα. Νεώτερα στοιχεία, καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες, σε λίγες ημέρες...

4troxoi

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *