ροή ειδήσεων

Μεγαλόπνοα τα σχέδια της «Μένι Καμινάκι» για το «Ιαλύσιον»



Μεγαλόπνοα τα σχέδια της «Μένι Καμινάκι» για το «Ιαλύσιον». Στολίδι για την περιοχή της Ιξιάς που θα παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου θα αποτελέσει σε λίγους μήνες το εν λόγω δημοτικό ακίνητο που παραμένει κλειστό για περισσότερα από 10 χρόνια.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την επισκευή και ανακαίνιση του κτιρίου καθώς στόχος της μισθώτριας εταιρείας «Μένι Καμινάκη» είναι να ανοίξει και πάλι τις πόρτες τους, για τους Ροδίτες και τους επισκέπτες του νησιού μας την άνοιξη του 2018 στην αρχή δηλαδή της επόμενης τουριστικής σεζόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα της Δωδεκανήσου», οι εργασίες για την επισκευή του κτιρίου ξεκίνησαν από τους εσωτερικούς χώρους του και από το Οκτώβριο τα συνεργεία θα πιάσουν δουλειά και στους εξωτερικούς όπως και στις όψεις του δημοτικού ακινήτου. Πρόθεση των εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας είναι να μην διαταραχθούν οι διακοπές των τουριστών που φιλοξενούνται στα ξενοδοχεία της γύρω περιοχής και των λουομένων στις παρακείμενες παραλίες με το «Ιαλύσιον».

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι, στα σχέδια της «Μένι Καμινάκι» είναι να λειτουργήσει στην παραλία που βρίσκεται μπροστά από το δημοτικό ακίνητο, beach bar και στο εσωτερικό του κτιρίου ο φούρνος ….

Πάντως η εταιρεία «Μένι Καμινάκι» επιδιώκοντας την συνεργασία της με την τοπική κοινωνία της Ρόδου ανέθεσε σε ντόπιους εργολάβους την επισκευή και ανακαίνιση του κτιρίου και προμηθεύεται όλα τα υλικά και όχι μόνο από τους επιχειρηματίες του νησιού μας στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την τοπική οικονομία. Αρκετοί εργαζόμενοι εξασφάλισαν για τους επόμενους μήνες δουλειά με την ανακαίνιση και την επισκευή του «Ιαλύσιον». Να σημειωθεί ότι, με την λειτουργία του την άνοιξη του 2018, θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίες αφού θα προσληφθούν 150 εργαζόμενοι οι οποίοι θα προέρχονται από το νησί της Ρόδου.

Η «Μένι Καμινάκι» από τότε που υπέγραψε την σύμβαση με το Δήμο Ρόδου έχει προχωρήσει στην λήψη προστατευτικών μέτρων για τους διερχόμενους τουρίστες.

Ως γνωστό η εταιρεία «Μένι Καμινάκη» ,αναδείχθηκε μετά την διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού τον περασμένο Δεκέμβριο , η ανάδοχος εταιρεία εκμίσθωσης του δημοτικού ακινήτου «Ιαλύσιον» προσφέροντας μηνιαίο μίσθωμα που αγγίζει μηνιαίως το ποσό των 7.000 ευρώ. Με την σύμβαση που υπογράφτηκε το «Ιαλύσιον» παραχωρήθηκε , στην εν λόγω εταιρεία για 12 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης της μίσθωσης του για έξι ακόμη έτη με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου.Επίσης η ανάδοχος εταιρεία με την υπογραφή του σχετικού συμφωνητικού μίσθωσης κατέθεσε ,όπως προβλεπόταν στην διακήρυξη του διαγωνισμού, εγγυητική επιστολή ύψους 450.000 ευρώ με

οποία δηλώνεται ότι ,το ποσό της εγγύησης τηρείται στη διάθεση του Δήμου Ρόδου. Η εγγυητική επιστολή θα ισχύσει μέχρι ο ανάδοχος- επενδυτής ολοκληρώσει την επισκευή και συντήρηση του κτιρίου.

Ήδη η μισθώτρια εταιρεία , όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας , προχώρησε στην έκδοση των σχετικών αδειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες και στην σύνταξη των μελετών και των σχεδίων που απαιτούνται για την έναρξη της επισκευής του δημοτικού ακινήτου. Το «Ιαλύσιον» παραμένει κλειστό για σχεδόν δέκα χρόνια και οι κτιριακές υποδομές τους έχουν υποστεί σημαντικές φθορές και από την διάβρωση επομένως απαιτούνται εκτεταμένες εργασίες για την ανακαίνιση και συντήρηση του ,ώστε να αποτελέσει στολίδι για την περιοχή της Ιξιάς μετά την ολοκλήρωση τους.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/9/17 23:07

    Μακάρι και τα υπόλοιπα δημοτικά ακίνητα να έχουν την ειδια τύχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/9/17 08:51

    ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ. ΕΤΣΙ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΡΟΔΙΤΕΣ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΑΠΛΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΑΝΕ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/9/17 16:12

    Μα και οι Ροδίτες να πάνε δεν θα τους το δώσουν πέφτει χόνδρο λάδωμα και βρήκαν τον άνθρωπο τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *