ροή ειδήσεων

ΕΛΑΣ: φώτος της σπείρας που υποσχόταν διαγραφή χρεών στη Ρόδο



Σπείρα εξαπατούσε πολίτες με το πρόσχημα της διαγραφής οφειλών από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας που είχε υποβληθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και αξιοποίησης στοιχείων που προέκυψαν από την εξέλιξη της υπόθεσης διακριβώθηκε ότι, οι κατηγορούμενοι τουλάχιστον από το Μάιο του 2017 είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και ενεργώντας από κοινού παρουσιάζονταν ως εκπρόσωποι ιδιωτικής εταιρίας παροχής ενέργειας και εξαπατούσαν πολίτες ή επιχειρηματίες με το πρόσχημα ότι μπορούν να μεσολαβήσουν προκειμένου να διαγραφούν οφειλές τους από κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Παράλληλα, οι δράστες προέτρεπαν όσους προσέγγιζαν να εγγραφούν στην εταιρία ενέργειας που εκπροσωπούσαν και ταυτόχρονα να τοποθετήσουν ειδική συσκευή «κόφτη» στην παροχή τους, η οποία θα απέκρυβε την πραγματική κατανάλωση ρεύματος.

Από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δεκαοκτώ περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών στη Ρόδο και υπολογίζεται ότι οι κατηγορούμενοι απέσπασαν συνολικά ποσό που ανέρχεται στις 50.000 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του σε βάρος τυχών άλλων ανυποψίαστων πολίτων.

Εξ αυτού του λόγου δίνονται στη δημοσιότητα, μετά από Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες έξι ατόμων, οι οποίοι συνελήφθησαν την 24.8.2017 και την 28.8.2017 στη Ρόδο, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης.

Πρόκειται για

α) ΠΑΝΤΕΡΗ Δημήτριο του Χαραλάμπους και της Δέσποινας, γεννηθέντα την 19.01.1977 στο Ηράκλειο Κρήτης.



Β) ΘΕΟΧΑΡΗ Δημήτριο του Γεωργίου και της Σταυρούλας, γεννηθέντα την 05.02.1971 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.

Γ) ΚΑΣΤΑΝΑΚΗ Άννα του Γεωργίου και της Αθανασίας, γεννηθείσα 06.06.1971 στη Ρόδο.



Δ) ΠΟΤΗΡΑΚΗ Στυλιανό του Νικολάου και της Ευθαλίας, γεννηθέντα 06.03.1989 στην Αθήνα Αττικής.



Ε) (επ) BOSNEAGA (ον) ANDREI του GHEORHE και της MARIA , γεννηθέντα την 01.01.1976 στη Μολδαβία.

Στ) ΜΑΥΡΙΟΥ Στέργο του Παναγιώτη και της Γραμματίκης, γεννηθέντα την 27.01.1965 στη Γερμανία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 1.10.2017, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων και στη διευκόλυνση διερεύνησης της συμμετοχής τους και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου στον τηλεφωνικό αριθμό 22410-23294 & 22410-25805, για παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

thetoc

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *