ροή ειδήσεων

Λεονάρντο Κούτρης: Η άγνωστη ζωή του "Βραζιλιάνου" που... κατέκτησε τις ΗΠΑ πριν τον Πειραιά και τη Ρόδο



Πρώτα "κατέκτησε" την Αμερική, τώρα επιχειρεί το ίδιο και στην Ελλάδα! Εντάξει, μπορεί να είναι υπερβολή η διατύπωση, αλλά ο Λεονάρντο Κούτρης έφτασε στο σημείο να γίνει... μέγα θέμα στις ΗΠΑ, προτού κερδίσει φανέλα βασικού στον Ολυμπιακό. Μαζί του, μάλιστα, ασχολήθηκε ακόμη και η Έλεν ντε Τζένερις, η οποία στην εκπομπή της μετέδωσε το βίντεο με τους… περιβόητους τραυματιοφορείς από τη Λάρισα, με πρωταγωνιστή τον Ελληνοβραζιλιάνο παίκτη.
30 Σεπ 2017

Ποιος είναι όμως αυτός ο παίκτης που έχει γίνει… διάσημος σε όλο τον κόσμο και αγωνίζεται ως βασικός με τους ερυθρόλευκους στην κορυφαία διοργάνωση του ποδοσφαίρου, το Tσάμπιονς Λιγκ;



Το ατίθασο λιονταράκι, η γέννηση στη Βραζιλία και η γνωριμία με τον μπαμπά του

Πριν από 22 χρόνια και συγκεκριμένα στις 23.07.1995 γεννήθηκε στην Βραζιλία ένα ξανθό αγοράκι που το ονόμασαν Λεονάρντο. Μισός Έλληνας, από τη πλευρά του πατέρα του και μισός Βραζιλιάνος από τη πλευρά της μητέρας του. Ωστόσο όταν ήρθε στον κόσμο δεν είχε την παρουσία και των δύο γονιών του. Η αδελφή της μητέρας του ήταν παντρεμένη με Έλληνα και σε κάποιο ταξίδι της ερχόμενη να την επισκεφτεί στη Ρόδο οπού ζούσε, γνώρισε τον πατέρα του.

Η γνωριμία αυτή, εξελίχθηκε σε σχέση και το αποτέλεσμα ήταν η γέννηση του Λεονάρντο, χωρίς όμως να είναι «παρών» ο πατέρας του, αφού η μητέρα του έφυγε από την Ελλάδα όντας έγκυος. Οι γονείς του δεν παντρεύτηκαν ποτέ, είχαν όμως πάντα μια εξαιρετική σχέση, έστω και μακρινή, αφού τους συνέδεε πλέον ένα παιδί. Το 2001 όταν ο Λεονάρντο ήταν 6, πήγε με τη μητέρα του στη Ρόδο για να γνωρίσει για πρώτη φορά τον πατέρα του. Με το δεδομένο πλέον της μόνιμης διαμονής του εκεί, μαζί με τη μητέρα του φυσικά, ξεκίνησε και το… όνειρο!



H επαγγελματική διαδρομή

Ο μικρός Λέο ήταν ιδιαίτερα ζωηρός και με μια ιδιαίτερη αδυναμία στο να «κλοτσάει» τα πάντα. Ότι του έφερναν για δώρο στο σπίτι, από αεροπλανάκια μέχρι οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι, του συμπεριφερόταν σαν να είναι μπάλα και το κλοτσούσε. Με το μοναδικό παιχνίδι όμως που τρελαινόταν να παίζει ήταν η μπάλα. Αυτό… ανάγκασε τη μητέρα του σε ηλικία 3 -4 ετών να τον γράψει σε μια ακαδημία ποδοσφαίρου. Δύο χρόνια μετά αφού η μητέρα του πήρε την απόφαση να έρθουν στην Ελλάδα και να μετακομίσουν μόνιμα στη Ρόδο για να έχει κοντά και τον μπαμπά του, συνέχισε να ασχολείται με την μεγάλη του αγάπη το ποδόσφαιρο κάνοντας προπονήσεις στις ακαδημίες της Νίκης Ρόδου. Αρκετά χρόνια αργότερα ο προπονητής του τον παρότρυνε να πάει στα δοκιμαστικά του Εργοτέλη, όπου άφησε καλές εντυπώσεις έμεινε τελικά από τα 16 χρόνια του έως τα 20. Το 2016 αφήνει την Κρήτη και μετακομίζει στα Γιάννενα για λογαριασμό του ΠΑΣ. Ο Λεονάρντο κάνει εξαιρετική αγωνιστική χρονιά και έρχεται πρόταση από τους πρωταθλητές Ελλάδος. Το καλοκαίρι του 2017 ντύνεται στα ερυθρόλευκα. Βασικός στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και στο Τσάμπιονς Λιγκ.



Η συγκατοίκηση με την μητέρα του και ο μουσακάς

Η Αθήνα είναι η τρίτη πόλη που μένει ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Πρώτα στο Ηράκλειο Κρήτης, μετά στα Γιάννενα και τώρα στην πρωτεύουσα. Σε όλα αυτά τα ταξίδια ο Λεονάρντο έχει πάντα μαζί του την μητέρα του, Μαρλέν. Είναι η μεγαλύτερη του αγάπη και δε σκέφτηκε ούτε για μια στιγμή να μείνει μόνος. Άλλωστε έτσι είχαν μάθει από την μέρα που γεννήθηκε μέχρι σήμερα που είναι ένας επαγγελματίας παίκτης, να ζουν οι δυο τους. Βέβαια δε θα μπορούσε ποτέ να αποχωριστεί και το αγαπημένο φαγητό που του φτιάχνει η μαμά του και δεν είναι βραζιλιάνικο αλλά ελληνικό, και είναι ο μουσακάς.



Ο ελεύθερος χρόνος και οι βόλτες στα νότια προάστια

Οι υποχρεώσεις του φέτος είναι πολλές, ωστόσο όταν έχει χρόνο, ο Λεονάρντο προτιμάει να μένει στο σπίτι του και να παίζει Playstation. Άλλες φορές πάλι να βγαίνει για φαγητό ή για καφέ με τους φίλους του στα νότια προάστια. Και λέμε με τους φίλους γιατί δηλώνει ελεύθερος καθώς προτεραιότητα έχουν τα επαγγελματικά του.



Extra tips…

Πρότυπο του έχει το Χαβιέρ Ζανέτι, ενώ όταν ήταν μικρός θαύμαζε τον Ρονάλντο.

Ο Λεονάρντο έχει δύο αδέρφια από την νυν σύζυγο του πατέρα του.

Η μητέρα Μαρλέν, ανήκει σε μεγάλη οικογένεια καθώς έχει άλλα 9 αδέρφια.

http://blogs.gossip-tv.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *