ροή ειδήσεων

Δέκα συλλήψεις αλλοδαπών στα τέσσερα μεγάλα αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου



Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης παράτυπων μεταναστών συνελήφθησαν το τριήμερο (15-17.09.2017) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά δέκα (10) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.


Επιπλέον, συνελήφθη 25χρονος υπήκοος Παλαιστίνης, διακινητής παράτυπου αλλοδαπού.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής – χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, μία 20χρονη υπήκοος Συρίας, διότι μετέβη στον Αερολιμένα Ρόδου και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου αρχών Κολομβίας, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δύο υπήκοοι Ιράκ ηλικίας 20 και 25 ετών (άνδρας και γυναίκα), ένας 25χρονος υπήκοος Αλγερίας και ένας 27χρονος υπήκοος Συρίας, διότι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών διαβατηρίων και δελτίων ταυτότητας αρχών Γερμανίας, Γαλλίας και Βουλγαρίας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία και τη Γερμανία.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, δύο υπήκοοι Ιράκ ηλικίας 19 και 27 ετών (άνδρας και γυναίκα), διότι μετέβησαν στον Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου και δελτίου ταυτότητας αρχών Γερμανίας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, δύο υπήκοοι Αφγανιστάν ηλικίας 17 και 32 ετών (άνδρας και γυναίκα που συνόδευαν -2- παιδιά) και ένας 20χρονος υπήκοος Παλαιστίνης, διότι μετέβησαν στον Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση πλαστών διαβατηρίων αρχών Ολλανδίας και Νότιας Κορέας, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό το Βέλγιο και τη Γερμανία.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας 25χρονος υπήκοος Παλαιστίνης, διότι όπως προέκυψε προμήθευσε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα τον 20χρονο ομοεθνή του και τον διευκόλυνε να επιβιβαστεί παράνομα σε διεθνή πτήση.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *