ροή ειδήσεων

Τον Οκτώβριο τα νέα στέγαστρα της ΡΟΔΑ



Από τις αρχές Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η τοποθέτηση νέων στεγάστρων στις στάσεις της ΔΕΣ ΡΟΔΑ. Στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού της που καταβάλει η διοίκηση της προχώρησε στην διενέργεια και την προμήθεια μετά από διαγωνισμό των στεγάστρων προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.

Πρόκειται για νέα στέγαστρα αστικού τύπου τα οποία θα διαθέτουν εκτός των άλλων και ηλεκτρονικές πινακίδες τηλεματικής για την πληροφόρηση του επιβατικού κοινού. Το σύστημα της τηλεματικής κατάφερε το γραφείο προγραμματισμού του Δήμου Ρόδου και το ενέταξε στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Interreg και δεν επιβαρύνθηκε το ποσό των 150.000 ευρώ που απαιτούταν η ΔΕΣ ΡΟΔΑ. Με την τοποθέτηση των νέων στεγάστρων και τη λειτουργία του συστήματος τηλεματικής πλέον οι επιβάτες που περιμένουν στις στάσεις της ΔΕΣ ΡΟΔΑ θα ενημερώνονται για την ώρα άφιξης του λεωφορείου καθώς και για τα προγραμματισμένα δρομολόγια προς και από τη Ρόδο.

Να σημειωθεί ότι ,τις επόμενες ημέρες θα αποξηλωθούν τα υπάρχοντα στέγαστρα από τις στάσεις της ΔΕΣ ΡΟΔΑ προκειμένου μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα να ξεκινήσουν να τοποθετούνται τα νέα. Σε πρώτη φορά η ΔΕΣ ΡΟΔΑ προμηθεύτηκε 18 στέγαστρα που θα τοποθετηθούν σε στάσεις της δυτικής πλευράς του νησιού μας.

Φέτος η ΔΕΣ ΡΟΔΑ διανύει μια από τις πιο κερδοφόρες χρονιές των τελευταίων ετών. Η επιβατική κίνηση που παρατηρείται ακόμη και τον Σεπτέμβριο είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται συνεχώς και ο τζίρος της και όπως εκτιμάται φέτος η ΔΕΣ ΡΟΔΑ θα κλείσει με θετικό πρόσημο που θα δώσει τη δυνατότητα στην διοίκηση της να προβεί σε νέες επενδύσεις με στόχο την ανανέωση του στόλου της.

Ήδη εδώ και περίπου δύο μήνες έχουν δρομολογηθεί και τα τρία λεωφορεία που αγόρασε η ΔΕΣ ΡΟΔΑ ενισχύοντας το συγκοινωνιακό της έργο.Παρά το γεγονός ότι, η ΔΕΣ ΡΟΔΑ και με την πρόσληψη των 53 εποχιακών οδηγών της βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ολοένα και αυξανόμενη κίνηση που υπάρχει με αποτέλεσμα στα λεωφορεία της να επικρατεί το «αδιαχώρητο».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *