ροή ειδήσεων

Πότε θα καθαριστεί το ποτάμι στην γέφυρα της Κρεμαστής ;



Ανησυχούν οι Κρεμαστινοί για το γεγονός ότι, ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει οι καθαρισμοί και οι απαραίτητες παρεμβάσεις για στο ποτάμι της Κρεμαστής. Η κατασκευή νέας γέφυρας που αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας μετά τις φονικές πλημμύρες που σημειώθηκαν πριν από τέσσερα χρόνια , φαίνεται ότι, έχει παραπεμφθεί στις καλένδες, όμως ο καθαρισμός του ποταμιού είναι επιτακτική ανάγκη , για να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις σε περίπτωση που προκληθούν απρόβλεπτα , ακραία καιρικά φαινόμενα στο νησί μας.

Όμως ο Κρεμαστενός ποταμός , βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο της Ρόδου , στην πύλη εισόδου της και είναι ντροπή οι τουρίστες που μόλις φθάνουν στο νησί μας να αντικρίζουν εικόνες από χόρτα και καλάμια που θυμίζουν εγκατάλειψη και αδιαφορία από τις αρμόδιες αρχές. Βέβαια για να καθαριστεί το ποτάμι στην Κρεμαστή όπως τα ρέματα και οι κοίτες των υπολοίπων του νησιού μας, πρέπει να δοθούν χρήματα από το κεντρικό κράτος προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου , όμως τα τελευταία χρόνια οι επιχορηγήσεις που κατανέμονται για αυτό το σκοπό είναι «ψίχουλα».

Να σημειωθεί ότι,πέρυσι το ποτάμι στην Κρεμαστή καθάρισε η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου που διαθέτει και τα απαιτούμενα μηχανήματα και το ίδιο θα πράξει και φέτος, με την συνδρομή των εργαζομένων της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. Όμως ο καθαρισμός του πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν διότι η βλάστηση που έχει αναπτυχθεί είναι επικίνδυνη σε περίπτωση που προκληθούν έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή.

Πάντως πέρυσι , οι αρμόδιοι έλαβαν την απόφαση να κλείνει η γέφυρα της Κρεμαστής για τους διερχόμενους οδηγούς όταν έβρεχε στη Ρόδο ,προς αποφυγή δυσάρεστων συμβάντων. Όμως το κλείσιμο του δρόμου της γέφυρας που οδηγεί προς το κέντρο της πόλης μας δεν είναι η λύση στο πρόβλημα που υφίσταται στην περιοχή από το ποτάμι που υπάρχει και «φουσκώνει» κάθε φορά που βρέχει καταρρακτωδώς στη Ρόδο.

Σχόλια

  1. το αισχος του ποταμου... Να βαθύνουν την κοίτη και να αφήσουν τα πρανή για τα πτηνά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/9/17 16:17

      Και τα ποταμοπλοια να τα κοτσαρουν λίγο ψηλότερα.. ...

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *