ροή ειδήσεων

Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά του Διοικητή της Πυροσβεστικής Κω


Επιστολή της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στον Αρχηγό της Πυροσβεστικής

Κύριε Αρχηγέ,

καταγγέλλουμε την Διοίκηση Π.Υ. Κω, για ανάρμοστη συμπεριφορά προς τους υπαλλήλους, χωρίς καμία αιτιολογία στην ουσία, για ασήμαντες αφορμές, με σκοπό τον εκφοβισμό και την ψυχολογική πίεση και όχι για πραγματικούς και υπηρεσιακούς λόγους με αποτέλεσμα να προκαλείται αναταραχή στην εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την υπ΄αρίθμ. 197/04-09-2017 καταγγελία της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δωδεκανήσου ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω, υβρίζει, ειρωνεύεται και χλευάζει τους συναδέλφους μας τόσο παρουσία τους όσο και εν απουσία τους σε τρίτους.

Προσπαθεί καθημερινά να μειώσει την προσωπικότητα τους αντιμετωπίζοντάς τους με τρόπο υποτιμητικό αποκαλώντας τους «πυροσβεστάκια», «άκαπνους», «τούβλα», «λαμόγια», «άχρηστους», ενώ δεν παραλείπει να κοροϊδεύει ακόμα και προφορές λόγω καταγωγής συναδέλφων.

Σύμφωνα πάντα με τους συναδέλφους μας το ρεπερτόριο του κ. Διοικητή δεν σταματάει εκεί αφού συνεχώς τους δηλώνει ότι «δεν αξίζετε τα χρήματα που παίρνετε», ενώ αν κάποιος συνάδελφος προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του, πλην της φράσης «εσύ βούλωσε το και κάτσε κάτω», αντιμετωπίζει και κλήση σε απολογία για διάφορους λόγους.

Παράλληλα υπάρχουν καταγγελίες για έμμεσες απειλές για ξυλοδαρμό μέσα από φράσεις του στυλ «πάμε έξω να βγάλουμε τη στολή να σου πω εγώ» ή «πάμε για ένα καφέ αν τολμάς να σου εξηγήσω το όνειρο…» Από τα πυρά του σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες δεν γλύτωσαν ούτε οι συναδέλφισσες οι οποίες μας κατήγγειλαν ότι δέχονται επίσης απαράδεκτους χαρακτηρισμούς όπως «τρελή», «μέγαιρα», «πως σε αντέχει ο άντρας σου», «τούβλο», «είσαι εχθρός της Διοίκησης», «ασκείς σκιώδη Διοίκηση»…).

Δυστυχώς όμως οι καταγγελίες δεν σταματούν εκεί, με συναδέλφους μας να μας αναφέρουν ότι σε πρόσφατη συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο Διοικητής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κω, τους ανέφερε ότι «όσοι είναι εκ δεξιών του πατρός (ο Διοικητής) θα περνάνε καλά, όσοι θα είναι εξ αριστερών, το κεφάλι τους στην γκιλοτίνα..» ή ότι «να ξέρετε ότι είμαστε στον παράδεισο, το μήλο όμως μπορώ να το φάω μόνο εγώ…»

Δυστυχώς, όπως αντιλαμβάνεστε, όλα τα παραπάνω έχουν δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα βαρύ κλίμα στην Υπηρεσία με συνεχείς εντάσεις, απογοήτευση, ενώ όπως μας ανέφεραν συνάδελφοι μας, πλέον δεν τους κάνει όρεξη να πάνε στη δουλειά, αφού καθημερινά απαξιώνεται όλο και περισσότερο η εργασία και προσωπικότητα τους αλλά και αυτό το ίδιο το Πυροσβεστικό Σώμα.

Όλοι γνωρίζουμε και αποτελεί πεποίθησή μας ότι ένας Διοικητής πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους υφισταμένους του, με ανεπτυγμένο το αίσθημα αλληλεγγύης, ευγένειας, ομόνοιας και καλοσύνης και να διακρίνεται για τις διοικητικές του ικανότητες, την αξιοπρεπή και κόσμια συμπεριφορά του.

Κύριε Αρχηγέ

Ευελπιστούμε στην άμεση και ουσιαστική παρέμβασή σας και την διερεύνηση των ανωτέρω καταγγελιών, σε σχέση με το φαινόμενο εκφοβισμού που παρατηρείται άνευ λόγου σε βάρος των υπαλλήλων της Π.Υ. Κω, διατάσσοντας και επιβάλλοντας τα δέοντα και προβλεπόμενα από τη νομοθεσία του Σώματος, επαναφέροντας έτσι δια της διοικητικής παρεμβάσεως σας την ηρεμία και το αρμόζον ομαλό υπηρεσιακό κλίμα στην συγκεκριμένη Υπηρεσία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

poeyps.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *