ροή ειδήσεων

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΡΟΛΑ! Γλύκανε γενιές και γενιές Ελλήνων επί σχεδόν ένα αιώνα!



Σαν κεραυνός έπεσε η ανακοίνωση του κλεισίματος ιστορικού καταστήματος στην Πανεπιστημίου που γλύκαινε επί σχεδόν έναν αιώνα, γενιές και γενιές Ελλήνων.

Πρόκειται για το λουκουματζίδικο «Αιγαίον» που έχει συνδεθεί με τις γλυκύτερες αναμνήσεις των Αθηναίων μια ολόκληρης εποχής.

Την ανακοίνωση για το κλείσιμο έκανε η διεύθυνση με μια λιτή ανάρτηση στο site του καταστήματος:

«Σχεδόν ένας αιώνας πέρασε! Το «Αιγαίον» κλείνει εδώ έναν κύκλο. Αισιοδοξούμε να γλυκάνουμε και πάλι τους πελάτες μας σε νέες συνθήκες στο προσεχές μέλλον!».

Το «Αιγαίον» υπήρχε στο κέντρο της Αθήνας από το 1926, όταν ο ιδρυτής του, Γεώργιος Φύλλας, άνοιξε το συνεπώνυμο καφενείο σε κτίριο του 1890, στη γωνία Πανεπιστημίου και Χαριάλου Τρικούπη.

Από το 1926 οι Λουκουμάδες «Αιγαίον», ιστορικό κατάστημα του κέντρου της Αθήνας, γλύκαιναν ακατάπαυστα την πόλη με τους λαχταριστούς τους λουκουμάδες. Η φήμη τους, τους έκαναν να επικρατήσουν μοναδικά, μεταφέροντας έως σήμερα έναν ολόκληρο αιώνα παράδοσης. Μέλι, άχνη ζάχαρη και κανέλα, αρώματα που φτιάξανε τις μνήμες μικρών και μεγάλων!

Τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του, λειτούργησε ως καφενείο με την ίδια επωνυμία ως μέλος της Αδελφότητας Καφεπωλών Αθηνών. Λίγα όμως χρόνια μετά, εισήγαγε στον τιμοκατάλογό του το βασικό προϊόν που θα το αναγάγει σε περιώνυμο αθηναϊκό στέκι και θα του δώσει ιδιαίτερη φήμη έως σήμερα. Οι λουκουμάδες Αιγαίον, που προπολεμικά συναγωνίζονταν αρκετά καταστήματα του είδους στην περιοχή, επικράτησαν έως σήμερα μοναδικά, μεταφέροντας έναν σχεδόν ολόκληρο αιώνα παράδοσης.


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *